Витягував пораненого та загинув. Попрощалися з хмельничанином Юрієм Маєвським

Витягував пораненого та загинув. Попрощалися з хмельничанином Юрієм Маєвським
  • 39-річний доброволець загинув минулого тижня.

  • У нього залишилися дружина та маленька дитина.

На фронті загинув мешканець Хмельницького, 39-річний доброволець Юрій Маєвський. Це сталося минулого тижня, 17 березня, на донецькому напрямку. Сьогодні, 23 березня, з героєм попрощалися у Хмельницькому. На церемонію у міській ритуальній службі прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Юрій Маєвський у мирному житті працював у сфері сільського господарства. На війну пішов добровольцем. Спершу служив у добровольчому формуванні «Авангард», після цього перевівся у бойову частину.

Військовий на ім’я Мартін також родом з Хмельницького і також з початком вторгнення пішов добровольцем. Разом з Юрієм обоє проходили навчання перед відправкою на фронт. 

Відео дня

— Цей чоловік був завжди підтримкою, завжди старався десь втрутитись, десь влізти, так само він і загинув, витягуючи пораненого, і це підтвердження того, що як би важко нам не було зрозуміти, Бог забирає найдостойніших. Він знав дуже багато, не маючи військового досвіду. Цікавився всім, розбирався у зброї, навіть я, будучи старшим взводу, не знав стільки. Мусимо дивитись на приклад таких, і ось приклад справжнього чоловіка, — розповів Мартін.

Інший військовий на ім’я Руслан відгукується про Юрія як про брата:

— Він героїчно загинув. Кожен хоче свого пораненого забрати з поля битви. І він хотів теж забрати і загинув. Він загинув і для мене це дуже велика втрата, з якою мені тяжко змиритися, дуже тяжко, — сказав побратим загиблого.

У Юрія Маєвського залишилися дружина та 4-річна дитина.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (141)
  • Ліна Мездріна

    Вічна світла пам'ять ГЕРОЮ
  • Елена Мушинская

    Вічна пам'ять герою низький уклін до землі
  • Valentyna Hesal

    Якщо я не помиляюся, це вже шостий Герой з ЗОШ №18.

    Виталий Левандовский reply Valentyna Hesal

    Валентина Гесаль жиди не можуть владу поділити а люди страждають
  • Venger Mariya

    Світла та вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up