Військовий Олександр Маковей переніс 14 операцій і повертається на війну (ФОТО)

Військовий Олександр Маковей переніс 14 операцій і повертається на війну (ФОТО)
Колаж vsim.ua
  • Побратими лагідно звуть його Макоша. 

  • Хмельничанин отримав важкі поранення під Сєвєродонецьком у червні 2022 року. 

  • Відтоді переніс більше десятка операцій та довгий час лікувався. 

  • Відновившись, військовий вирішив повернутися на передову та нищити росіян. 

Бойовий дух та велич українських захисників нині прославляють в усьому світі. І недарма. Історію бійця з Хмельниччини, який після важких травм та майже року відновлення вирушає на передову боротися за свободу своєї країни. Це Олександр Маковей. Його історію розповіли в МОЗ. 

У мирному житті 37-річний Олександр Маковей або Макоша – як називають його побратими – маляр-штукатур.

У 2009-му він підписав контракт зі ЗСУ. А вже у 2014 не міг залишатися осторонь, тому відправився у район бойових дій – спочатку у Слов’янськ, а потім в Донецький аеропорт та ще у кілька найгарячіших на той час напрямків. Під час одного з боїв Олександр отримав контузію та змушений був піти зі служби.

Відео дня
Фото з "Ігор нескорених"

Та, незважаючи на минулі травми, після 24 лютого хмельничанин знову звернувся до ТЦК. Він захищав Київщину, боронив нашу землю на Сході – у районах Сєверодонецьку та Лисичанська.

Під час одного з мінометних обстрілів 9 червня 2022 року боєць отримав вогнепальне поранення тазу та нижніх кінцівок. Невідкладну медичну допомогу та перше лікування Олександру надали у Краматорську, а потім був довгий шлях лікування у Дніпропетровську і хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни.

Тут і далі фото МОЗ

Сам захисник розповів, що після поранення та пережитих оперувань йому так і не вдалось повністю відновити всі функції ніг. За його словами, він переніс 14 оперативних втручань. 

— Прилетіла міна, два моїх побратими загинули, я дивом вижив. Дуже сильне було поранення, багато ушкоджень було. Артеріальні кровотечі, одна венозна, легеня, живіт, обличчя, руки, ноги повністю всі були пошкоджені. Витягнули десь 40 уламків, і ще багато залишилося уламків, — згадує Олександр.

У МОЗ зазначають, що вже на початку квітня цього року попри довгий шлях лікування та реабілітації Олександр повернувся в свою частину на сході України для подальшого захисту держави від окупантів.

А ще нещодавно він взяв участь в “Іграх нескорених”, які відбулися у Львові. Олександр здобув перемоги у двох номінаціях. Хмельничанин пройшов нацвідбір до збірної команди України і виборов поїздку на "Ігри нескорених" у Німеччині.

За службу на сході країни Олександру Маковею були присвоєні нагороди: Повний Кавалер Ордена за Мужність 1-го ступеня та Відзнака міністра оборони за військову доблесть.

— Завдяки таким «сталевим» та відважним воїнам Україна збереже свою незалежність і здобуде перемогу над ворогом, — переконані в МОЗ. 

Читайте також: Військовий із Хмельницького на візку виборов два перших місця на “Іграх нескорених”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Тетяна Тарнавська

    Хай береже Вас сила Господня.
  • Валерій Світельський

    Правильно. Нехай буде соромно коляборантам, ухилянтам, ждунам і спекулянтам.
  • Неля Назарчук

    Бережи тебе Боже, Ангела Охоронця тобі Олександир
  • Таня Вендера

    Санька молодець

keyboard_arrow_up