Владислав Сидорчук, Василь Ніколаюк, Павло Гедзюк — загинули троє захисників

Владислав Сидорчук, Василь Ніколаюк, Павло Гедзюк — загинули троє захисників
  • Ніколаюк Василь загинув у боях під Авдіївкою. 

  • Гедзюк Павло був молодшим сержантом. 

  • Владислав Сидорчук був 23-річним азовцем. 

 

Три важкі втрати. Ще три життя забрала росія у мешканців Хмельниччини. Трагічні звістки повідомили у громадах. 

Ніколаюк Василь

У боях за Україну героїчно загинув Василь Ніколаюк. Це трапилось 26 січня 2024 року поблизу населеного пункту Авдіївка, Покровського району,  Донецької області. 

Василь Ніколаюк народився 17 серпня 1981 року в селі Іляшівка тоді ще Старокостянтинівського району. У 1984 році родина Ніколаюків переїхала жити до Пасічни, де Василь закінчив школу. Після цього навчався у Пилявському професійно-технічному училищі на тракториста. Згодом проходив військову службу у Збройних Силах України в прикордонних військах.

Відео дня

Працював 20 років трактористом у селі Пасічна. У 2014-2015 роках був задіяний в АТО/ООС. Потім трудився на різних роботах, був охоронцем в місті Тульчин, Вінницької області. Життєві обставини змушували заробляти на життя нелегкою працею, підтримувати двох дітей – синів-близнюків Владислава та Ростислава. 

Із 10 вересня 2022 року його мобілізували на військову службу за контрактом до Збройних сил України. Служив у 110-ій бригаді на Донецькому напрямку. На фронті був солдатом, стрільцем-снайпером механізованого батальйону.

Василь поліг внаслідок штурмових дій противника. Його смерть пов’язана з виконанням обов’язків військової служби. Про це розповіли в Старосинявській селищній раді. 

Гедзюк Павло

Ще одна втрата у громаді Славути. На війні загинув Павло Гедзюк. Він мав звання молодшого сержанта. Був 1976 року народження.

Прощання із загиблим Героєм відбудеться 31 січня у міському Палаці культури. Поминальна панахида пройде в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховають Героя на «Новому кладовищі». Про це повідомили у Славутській міській раді. 

Цього дня на території Славутської міської територіальної громади оголосили День жалоби.

Владислав Сидорчук

Владислав Сидорчук був хмельничанином. Він народився 2001 року. У свої 20 років з перших днів війни Владислав пішов добровольцем захищати Україну. Був солдатом військової частини А 3057. 

Владислав був молодшим сином сержанта поліції Тетяни Сидорчук і капітана поліції Сергія Сидорчука. 

— У складі 12 бригади НГУ "Азов", будучи вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України, Влад віддав своє життя як справжній Герой, справжній Чоловік - зі зброєю в руках, — повідомили колеги з поліцейського оркестру. 

Юнак загинув виконуючи бойове завдання. Це трапилось 23 січня 2024 року на території Луганської області. 

Церемонія прощання із Героєм відбудеться 31 січня в приміщенні міської ритуальної служби. Поховають захисника на Алеї Слави в мікрорайоні Ракове.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Світлана Вербова

    Вічна і світла пам'ять Героям, царство небесне, щирі співчуття рідним та близьким
  • Надія

    Вічна пам'ять та шана Героям.
  • Рая Пелих

    Вічна пам'ять героям
  • Тамара Прокопчук

    Світла пам'ять і вічна слава Героям України...
    Щирі співчуття рідним і близьким.

keyboard_arrow_up