Вони боролись за свободу: на війні загинули троє військових з Хмельниччини

Вони боролись за свободу: на війні загинули троє військових з Хмельниччини
  • Сергій Коцупей та Андрій Руй загинули на Бахмутському напрямку. 

  • А Олександр Данчук завтра навіки повернеться до рідного дому. 

  • Дізнавайтесь про кожного, хто пожертвував своїм життям, аби Україна стала вільною.

Війна забирає найкращих представників нашого регіону. За останні дні ще 3 захисників загинули у боях з російськими окупантами. Вони були родом з Старосинявської, Летичівської та Нетішинської тергромад.

Сергій Коцупей

Сергій Коцупей загинув у боях на території Донецької області. Герой поклав своє життя 25 січня.

Він був з 1989 року народження. Родом із села Бабине Старосинявської тергромади. У 2007 році закінчив місцеву школу. Згодом проходив військову службу в ЗСУ.  Відразу по закінченню служби в армії навчався в школі міліції, служив в органах внутрішніх справ. Після звільнення працював в охоронному агентстві.

Відео дня

Сергія мобілізували 3 вересня минулого року. На фронті він був старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 10-ї аеромобільної роти 4-го аеромобільного батальйону військової частини.  

Юнак загинув від артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Красна Гора за 8 кілометрів від Бахмута.

— Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат Сергій Коцупей. Смерть пов’язана з виконанням обов’язків військової служби, — повідомляють в Старосинявській тергромаді. 

Вдома його чекали батьки та брат. Прощатися з Героєм будуть 2 лютого в Старій Синяві. Цього дня оголосили жалобу на всій території громади. Поховають військового на місцевому кладовищі села  Бабине.

Фото Героя зі сторінки тергромади

Андрій Руй

Небесне військо поповнив ще один Герой з Нетішинської тергромади. З фронту прийшла сумна звістка про загибель 35-річного Андрія Руя. Воїн загинув 25 січня поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

Він був солдатом 2-го мотопіхотного взводу 6-ої мотопіхотної роти 2-го мотопіхотного батальйону військової частини А 1302.

— Вічна пам'ять і слава відважному Захисникові! Про дату і час зустрічі Андрія Руя громаду буде повідомлено згодом, — пишуть у міськвиконкомі Нетішина. 

Олександр Данчук

Олександр Данчук був родом з Летичівської тергромади. Герой загинув на передовій. Він мешкав у селі Іваненці. На жаль, більше інформації про військового не повідомляють.  

— Захищаючи Україну і кожного з нас, загинув наш земляк, житель села Іваненці Данчук Олександр Миколайович, — зазначають в тергромаді. 

Траурний кортеж із тілом загиблого прибуде на Летичівщину 2 лютого. Його зустрічатимуть живим коридором. Прощання відбудеться об 11:00 годині в рідному селі загиблого. Заупокійна молитва пройде в Свято-Покровському храмі. 

Фото Героя зі сторінки тергромади

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет придбали та очікуємо на його доставку. Для того, аби надіслати гаджет військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ НАШІ ДОРОГІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ НАШИМ ЗАХИСНИКАМ. ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ВАМ НАШІ ГЕРОЇ. СПІВЧУТТЯ РІДНИМ
  • Раиса Ищенко

    Вічна пам'ять нашим Героям Земля вам пухом наші ангели
  • Читач29

    Вічна і Світла пам'ять нашим Героям захисникам України із Хмельниччини. Щире співчуття рідним і близьким людям загиблих Героїв захисників України.
  • Лідія Бондар

    Світла пам'ять Героям Царство небесне, рідним щирі співчуття 😢😢😢🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up