“Вони випромінювали любов”. Історія мами і 5-річної доньки, які загинули в ДТП у Хмельницькому районі

“Вони випромінювали любов”. Історія мами і 5-річної доньки, які загинули в ДТП у Хмельницькому районі
  • Моторошна аварія трапилась у лютому на трасі М-30.
  • Сім’я Гречишиних поверталась додому з роковин смерті дідуся.
  • Слизька дорога, удар…У ДТП загинули 28-річна Анна і її 5-річна донечка Єва. 
  • Розповідаємо подробиці трагедії та історію родини.

“Це були дуже добрі, життєрадісні мама і дівчинка, які випромінювали любов і позитив. Євочка була просто ангелочок, а мама була безмежно щаслива своєю донькою. Це велика втрата для нас…”, - так про Анну Гречишину і маленьку Єву відгукуються друзі сім’ї.  Їхнє життя обірвалось у моторошній аварії. Ані було 28, доньці - 5 років. Загинула і їхня 63-річна родичка, яка сиділа поруч на задньому пасажирському сидінні.

Тоді поблизу села Кудринці Хмельницького району «Daewoo Lanos» Гречишиних почало заносити. Вони зіткнулись з іншим легковиком, а далі - удар вантажівки і відбійник. Олег Гречишин сидів поруч з водієм. У тій страшній аварії 30-річний чоловік втратив дружину, донечку і тітку. Розповідаємо подробиці трагедії та історію їхньої сім’ї. 

“Повернув голову назад і побачив страшну картину”

Олег родом із села Гречана, що у Волочиській громаді. Разом з дружиною Анною і донькою Євою вони проживали на Київщині. Чоловік розповідає, у лютому минулого року помер дідусь. Того дня, 20 лютого, сім’я якраз поверталась додому з Хмельниччини, де вони були на роковинах. Виїхали близько 10-ої ранку, вже за годину поїздка закінчилась трагедією.  

Відео дня

За кермом «Daewoo Lanos» їхав двоюрідний брат, Олег сидів поруч. Ось що пригадує про той ранок:

  • Ми повертались додому на Київщину. Зранку виїхали - було мокро, сніг. Була слизька дорога. Пам’ятаю, їдемо і на повороті зад машини починає нести. Секунда. Нас кинуло, розвернуло, вантажівка влетіла в зад, нас впихнуло у відбійник. Там ще був «Renault». Коли нас почало нести, ми його переднім бампером зачепили.  Я напевно втратив свідомість, коли вдарився головою. Прийшов до тями і почав сильно задихатись. Коли зміг віддихатись, повернув голову назад і побачив страшну картину. А далі пішов шок, бо я навіть не пам’ятаю, як з машини вилазив. Тоді при пам'яті був один я. Водій зараз в лікарні. А позаду ніхто не вижив…, - розповів Олег Гречишин. 

Що повідомляли у поліції?

Про смертельну аварію ми розповідали на нашому сайті. 20 лютого з’явилось офіційне повідомлення від поліції. Йшлося про те, що аварія трапилась близько 11:00. Поблизу Кудринців зіткнулись «Daewoo Lanos», «Renault Sceniс» та вантажівка. 


За попередньою інформацією правоохоронців, того ранку 40-річний водій «Daewoo Lanos» спочатку допустив дотичне зіткнення з «Renault Sceniс», а після зіштовхнувся із вантажівкою «Mercedes-Benz». Автомобілем «Renault» керував 64-річний мешканець Хмельницького району, а вантажівкою - 57-річний водій з Черкащини. Тоді ж поліція повідомила про троє загиблих пасажирок - 28-річну Анну з 5-річною Євою і 63-річну тітку Олега Гречишина. Також відомо, що в інших автомобілях ніхто не постраждав. 

Тікали на Хмельниччину від окупації

Пара була разом з університету. Навчались на одному факультеті. Коли познайомились, Аня була на другому курсі, Олег - на четвертому. 

До трагедії Гречишині мали розмірене життя у Гаврилівці, що в Бучанському районі на Київщині. Олег працював й забезпечував сім’ю, Анна займалась вихованням Єви. Чоловік розповідає, донька часто хворіла, тому дружина здебільшого перебувала вдома. Російське вторгнення змусило покинути домівку, адже їхнє село було під окупацією. Так вони виїхали на Хмельниччину. 

У колишньому Волочиському районі жили до травня, а згодом вирішили повернутись додому. Олег Гречишин ділиться, дружина не дожила до свого 29-річчя. День народження у неї мав бути 7 березня. Донечці на момент загибелі було 5.

  • Бігала, посміхалась. Всі її любили, вона всіх любила. Дуже добра була, - розповідає батько про Єву. 

Зараз Олег Гречишин вчиться жити по-іншому - без своїх дівчат. Зізнається, намагається відволіктися роботою і спортом. Від будь-якої допомоги людей відмовляється. Мовляв, незручно. Поховали Анну і Єву у сусідньому селі на Київщині.

Що відомо про водія?

Водія «Daewoo Lanos» затримали. Це двоюрідний брат Олега. Наразі він перебуває в Хмельницькій обласній лікарні під конвоєм. Попереду - суд. 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років. 

Сам Олег Гречишин називає трагедію страшною випадковістю. 

  • Не те, що він щось порушив. Ми просто їхали і нас занесло. Та як він сидів за кермом, то рахується, що він винуватець. Це просто страшна випадковість, - додає чоловік. 

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини ДТП. Покарання для водія визначить суд. 

Фото надані Олегом Гречишиним

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ніла Петраш

    Вічна і світла память дорогим дівчаткам.яким жити і жити,радіти життю.А тут така біда.Ха й збогом спочивають.Царство небесне.
  • R Demir

    ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ! ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ! ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ !
  • Галина Левчук

    Вічна пам'ять.Царство небесне дівчатам🙏🙏🙏Рідним щирі співчуття.
  • Людочка Рожик

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up