«Ворог теж вчиться на цій війні»: історія бійця з Хмельницького району

«Ворог теж вчиться на цій війні»: історія бійця з Хмельницького району
Фото зі сторінки тижневика «Свобода»
  • До війни Сергій Францішкевич працював фельдшером.
  • Сьогодні він – на авдіївському напрямку.

Сергій Францішкевич - з Теофіпольської громади Хмельницького району. З перших днів повномасштабної війни – на фронті. До того жодного дня не воював. 32 роки пропрацював фельдшером.

«Спочатку мені у військкоматі відмовили, бо працював на швидкій допомозі. Але потім все ж подзвонили, бо медик, до якого вони звернулися, злякався, - ділиться спогадами воїн зі «Свободою». - Я одразу погодився. Тож, з 8 березня 2022-го – в ЗСУ. Після двотижневої підготовки в центральній Україні, 26 березня наша бригада зайшла на Донбас. Відтоді ми весь час тримаємо напрямок».

Сьогодні Сергій Францішкевич - на авдіївському напрямі, в складі однієї з бригад ЗСУ веде там оборонні бої.

Відео дня

Ось кілька думок Захисника про війну.

  • «Мені здається, найбільше втомилися від війни фейсбучні, ютюбні, телеграмні та інші диванні вояки, - зауважує. - Є насправді якесь спустошення, так. Це природно, ми всі люди. Але розумієш, що це наш шанс вирватись від недоімперії і побудувати країну, про яку мріяли наші попередники, Україну вільну, заможну, а головне – українську».
  • «Ця війна має власні етапи, і кожен з них по-своєму важкий. Нам не можна розхолоджуватись і вдягати рожеві окуляри. Ворог теж вчиться на цій війні».
  • «Найбільше шокували розбиті міста і втрати людей, яких знав, каліцтва наших воїнів… Війна особисто навчила мене цінувати саме життя, ті моменти, коли можеш поспілкуватися з близькими тобі людьми».
  • «Новобранцям точно не потрібно нехтувати тими речами, які роблять тебе сильнішим і дають тобі шанс вижити: вчитися накладати турнікет, військовій справі… В кожного своя спеціалізація на війні, дрібниць не буває. Що автономніший ти, то більше шансів в тебе вижити, тому потрібно розраховувати на самого себе. Буде допомога – добре, не буде – сам даси раду».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up