Врятував побратимів ціною життя. Рідні загиблого кам’янчанина просять для нього звання Героя України

Врятував побратимів ціною життя. Рідні загиблого кам’янчанина просять для нього звання Героя України
  • Олег Гуменюк загинув від удару FPV-дрона. 

  • Він прийняв удар на себе, захистивши свої побратимів. 

  • Травми кам’янчанина виявилися смертельними. 

  • В Олега залишилися вагітна дружина, маленька донечка, батьки та молодший брат.

Олег Гуменюк був професійним військовим. Він мешкав з сім’єю у селі Оринин Кам'янець-Подільського району. З початком повномасштабної війни Олег без вагань став на захист України. Його мобілізували на посаду водія-санітара в перші дні війни — 26 лютого 2022 року. 

Військову службу проходив у військовій частині А 7185 (102-й окремий батальйон 107-ої бригади ТрО).

Він брав участь у бойових діях з 6 вересня 2022 року. Спочатку на території Харківської області, а з червня 2023 року — на території Донецької області (район Бахмута). Разом з бригадою звільняв окуповані території Харківщини та захищав Донеччину. На рахунку Олега Гуменюка десятки життів врятованих та повернених до життя побратимів.

Відео дня

Але сам він поліг смертю Героя. Це трапилось 15 листопада, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області. Того дня група, у складі якої перебував Олег, потрапила під обстріл. Його батько Віктор Гуменюк розповів, що удар FPV-дрона захисник прийняв на себе. Цим сами захистив своїх побратимів, які отримали поранення, але залишились живі. 

Внаслідок атаки Олег отримав множинні вибухові поранення грудної клітки, живота та нижніх кінцівок. Вони були смертельні. 

Герой віддав за Україну, за її свободу, за мир, за всіх нас найцінніше – своє життя, залишаючись до останнього подиху вірним її народові. Вдома на нього чекали вагітна дружина, півторарічна донька, батьки та молодший брат.

Від їх імені та за проханням побратимів з 2-ої роти 92-го окремого батальйону, життя яких врятував Олег, сім’я створила петицію на сайті звернень до президента. Вони просять вшанувати пам’ять Олега Гуменюка та надати йому почесне звання Героя України. 

— Прошу Вас присвоїти звання «Герой України» (посмертно) моєму сину Гуменюку Олегу Вікторовичу, який загинув 15 листопада 2023 року під час бойових дій російсько-української війни, — пише Віктор Гуменюк. 

Станом на 8 листопада звернення набрало 2 453 голоси із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишилось 89 днів. Підписати петицію можна за посиланням. 

Як підписати петицію?

Щоб підтримати вже створену електронну петицію, вам необхідно виконати кілька кроків. Розповідаємо детально.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Володимир Шаховал

    Герою Слава, співчуття рідним.
  • Руслана Миць

    Підтримую
  • Алла Немировська

    Вічна пам'ять Герою України
  • Остап

    "Крок 5: далі проходите авторизацію від банку. Треба ввести контактний номер та пароль від банківського додатку."

    Далі - з карток зникають всі кошти.

keyboard_arrow_up