Кам’янчанину, який ціною життя зупинив ворожий наступ, просять присвоїти звання Героя України

Кам’янчанину, який ціною життя зупинив ворожий наступ, просять присвоїти звання Героя України
  • Із першого дня “повномасштабки” Захар Квасний боронив Київщину. 

  • 22-річний лейтенант зумів зупинити наступ російських колон на столицю. 

  • Та заплатив за це своїм життям. 

Захара Квасного з упевненістю можна назвати Героєм сучасності. Юний військовий із Кам’янця-Подільського проявив себе в боях та до останнього подиху боронив Україну. 

Захар був старшим лейтенантом, командиром інженерно-саперного взводу, 70-го центру інженерного забезпечення Збройних сил України. Він служив у військовій частині А 0853.

З початком повномасштабного вторгнення Захар потрапив на Київщину. 25 лютого 2022 року групу під його керівництвом відправили на околиці міста Києва. Вони мали знешкодити міст в районі селища Горенка, аби перерізати шлях яким колони противника мали йти наступом на столицю.

Відео дня

Захар взяв на себе відповідальність та пішов сам підривати той міст. Він виконав бойове завдання, ціною власного життя. Під час підриву мосту зав'язався важкий бій з військами загарбників. На встановлене місце збору старший лейтенант Квасний так і не повернувся.

Після затяжного бою війська російської федерації були змушені відступити з великими втратами, так і не увійшовши в Київ. Того дня зв’язок з Захаром був втрачений. 

До сьогоднішнього дня достеменно невідомо його місце перебування після виконання завдання. Але рідним повідомили, що 6 березня 2022 року Квасний Захар загинув. Згодом захисника посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нещодавно близькі Захара створили петицію на сайті звернень до президента та просять надати йому почесне звання Героя України. 

— Володіючи винятковою волею, міцним характером та високим професіоналізмом, Квасний Захар служив нашій Батьківщині належним чином. Його вчинок і самопожертва заслуговують на найвище визнання та шану. Ми закликаємо та просимо Вас підтримати нашу петицію і надати заслужене звання Героя України загиблому Герою, щоб вшанувати його силу, мужність і жертовність. Його приклад повинен бути вшанований, як символ відданості нашій Батьківщині, — йдеться в тексті звернення. 

Звернення до президента зареєструвала Жанна Гожа 28 листопада. Станом на 11.00 4 грудня його підписали 3 457 людини із 25 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 87 днів. Підписати петицію можна за посиланням

Як підписати петицію?

Щоб підтримати вже створену електронну петицію, вам необхідно виконати кілька кроків. Розповідаємо детально.

  • Крок 1: спершу потрібно перейти на офіційний сайт електронних петицій та знайти необхідну петицію. 
  • Крок 2: натискаєте «Увійти/Реєстрація».
  • Крок 3: увійти за допомогою – Bank ID НБУ (якщо зареєстровані у банківській системі онлайн, наприклад, Приват24), Ощад24/7 тощо) або Електронного цифрового підпису (якщо маєте). Даний алгоритм – для реєстрації через Bank ID.
  • Крок 4: якщо ви хочете увійти через BankID, то обираєте необхідний банк із всіх запропонованих і натискаєте «Продовжити».
  • Крок 5: далі проходите авторизацію від банку. Треба ввести контактний номер та пароль від банківського додатку.
  • Крок 6: даєте згоду на обробку даних і натискаєте «Продовжити».
  • Крок 7: далі переходите на сторінку петиції, ознайомитися з її текстом і натиснути кнопку «Підписатися». Зарахування голосу відбудеться одразу ж.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тетьяна Студенна

    Підтримую
  • Nadiya Burianova

    Підтримую
  • Богдана Яремчук

    ПІДТРИМУЮ.
  • Галина Маклакова

    Присвоїти.

keyboard_arrow_up