“Все, чекаємо маму”. Історія надзвичайника, який врятував із пожежі 3-річну дівчинку (ВІДЕО)

“Все, чекаємо маму”. Історія надзвичайника, який врятував із пожежі 3-річну дівчинку (ВІДЕО)
Фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Колаж vsim.ua
  • Наприкінці травня на Соборній трапилась пожежа в багатоповерхівці. 

  • Тоді надзвичайники врятували матір та 3-річну дівчинку. 

  • Одним із них був 24-річний рятувальник Назар Загоруй. 

  • Він розповів як все відбувалось. 

Сьогодні в Україні відзначають День рятівника. Вони ті — хто першими приходить на допомогу та ризикує своїм життям заради інших. Цього дня розповідаємо про рятувальників Хмельниччини та їхні подвиги. В управлінні з надзвичайних ситуацій кажуть, що від початку року в області врятували чимало життів. Одна із 107 щасливих історій трапилась наприкінці весни у Хмельницькому. 

Пожежа на Соборній

Її героєм є 24-річний надзвичайник Назар Загоруй. Вже шість років він рятує людей від вогню та полум’я у складі 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини Хмельницького. У кінці травня йому вперше довелося бути одночасно і вогнеборцем, і психологом та навіть батьком для чужої дитини... 

Це сталося 24 травня. Ввечері Назар спільно з колегами виїхали на місце пожежі у багатоквартирному будинку у центрі міста. У багатоповерхівці на Соборній зайнялась квартира на першому поверсі. Через вогонь у пастці опинилася 21-річна мати та 3-річна донечка, які мешкали поверхом вище. Квартира та прогін під’їзду був вщент оповитий густим димом. Дитина, від страхітливої ситуації, плакала та панікувала.  Відлік йшов на секунди, кажуть рятувальники.

Відео дня

Порятунок дитини та матері

Поки матір виводили з будинку його колеги, Назар мав врятувати дитину. 

— Все буде добре! Ти боїшся одягати рятувальний пристрій? Це ж зрозуміло, всі бояться, і боятися – це нормально. Тому, пропоную тобі пригоду – я візьму тебе на руки і ми вийдемо через вікно надійною драбиною. Ти будеш, як справжня рятувальниця. Ти довіряєш мені? Давай швидше помандруємо до мами, вона вже чекає на тебе, — саме так Назар вперше за свою кар’єру зупинив час на пожежі, щоб пригорнути цілий світ безпеки до ніг маленької дівчинки, кажуть надзвичайники. 

Тоді лік йшов на секунди, тому малечу слід було евакуювати швидко, але разом з тим і не налякати дитину ще більше. Тож Назар прихилив її до грудей, аби дівчинка не бачила вогню та висоти, а ще не відчувала диму. На високій драбині він повільно, але впевнено спустився з дитиною додолу. Вже будучи на руках у Назара вона перестала плакати, а на вулиці розгублено дивилася на свого янгола-охоронця у бойовці, який зникав у чорному диму під'їзду.

У цей же час колеги Назара виводили маму дівчинки у рятувальному пристрої. Кажуть: марші були непроглядні від диму… Лічені хвилини і дівчинка знову на руках у мами. Вони були разом, поки пожежники приборкували вогонь у квартирі сусідів. Ту пожежу вдалося загасити досить швидко. Обійшлося без жертв та травмувань.

— Як демонструє досвід та практика — рятувальники давно вийшли за межі звичних функцій: запобігти, врятувати, допомогти. Вони стають страховою подушкою, єдиною рідною та надійною людиною у критичних для здоров’я та життя ситуаціях, тією єдиною ниточкою, яка тримає тебе зі світом тут і зараз, — додають в управлінні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрей Владимирович

    Красень! Дай боже тобі найкращего!
  • Валентина Собко

    Назаре, вітаємо з професійним святом.Ти молодець!!!
  • Людмила Присяжна

    Вітаю,синочку ,з професійним святом,гордимся тобою 🇺🇦

keyboard_arrow_up