“Я ненавиджу Україну”: хмельничанка просить захистити права “рускаязичних”

“Я ненавиджу Україну”: хмельничанка просить захистити права “рускаязичних”
  • Хмельничанка записала відео, де каже: “я ненавиджу Україну”. 
  • Дівчина російською мовою попросила захистити права “рускаязичних”. 
  • Також додала, якщо Україна стане росією - їй буде байдуже.

У соцмережах поширили відео, на якому російськомовна хмельничанка каже, що вона ненавидить Україну і її людей. Мовляв, дівчину утискають через те, що в рідному Хмельницькому вона спілкується російською. 

Ролик з її негативними, а подекуди нецензурними висловлюваннями поширили у місцевій спільноті “Хмельницький.INFO”, який згодом розлетівся й іншими. 

На відео - хмельничанка з ніком mur.musenok. Дівчина знімає себе на камеру крупним планом і скаржиться, як їй “не пощастило” народитись у Західній Україні. Бо ж начебто мусить постійно відчувати тиск з боку тих, хто спілкується українською.  Юна блогерка навіть попросила мінімального захисту для “русскаязичних”.

Відео дня
  • Конституція вона є, але можна хоч якийсь захист нам надати, б***? Яка вільна країна, якщо тебе вільно можуть “зачмирити” за те, що ти російськомовний. Я вважаю, що такі люди повинні нести покарання, - не підбираючи слів каже хмельничанка. 

Далі з її вуст звучать вже такі фрази: “перестаньте ідеалізувати Україну, тут не все так ідеально”. Додала також, що їй байдуже, якщо відео набуде розголосу і розійдеться місцевими спільнотами. Мовляв, все одно вона залишиться при своїй думці. 

Є ще одне відео з іще більш різкими висловлюваннями. Вже наступну історію дівчина записує слізно і з нецензурною лайкою: 

  • “...я не люблю Україну, я не люблю її населення…Чесно, я не знаю…може вже краще стати росією, тому що хоча б за мову мене там пресувати не будуть”, - висловилась дівчина. 

Додала, що якщо раптом Україна стане росією, то їй буде м’яко кажучи байдуже. 

На особистій сторінці дівчини в Instagram немає ні інформації про неї, ні світлин. За її сторінкою стежить 1095 читачі. До слова, хмельничанка вирішила пояснити все сказане раніше. Ймовірно, через величезну порцію “хейту”. 

Дівчина написала, що все, що з нею зараз відбувається - публічний наклеп. Мовляв, відео, яке поширили серед хмельничан - змонтоване з її приватного телеграм-каналу. 

Додає, що вся “істерика” була на емоціях. А те, що поширили у спільнотах - вибіркові нарізки.

  • Чому, тоді людина не виклала і те, як я “топлю за Україну?...Перш, ніж налітати на людину, розберіться спочатку”, - звернулась з особистої сторінки хмельничанка. 

Нагадаємо, подібні інциденти у Хмельницькому траплялись і раніше. Спочатку місцеві блогери не думаючи висловлювались про ситуацію в країні, а після - публічно вибачались за свої слова. 

До прикладу, інстаблогер dania_bod з Хмельницького теж “вляпався” у мовний конфлікт.  На одне із запитань підписника: “чому розмовляєш російською в блозі?”, хлопець відповів так: “мені просто нравиться етот язик. мнє нє нравітся український”.

Вже з початком повномасштабного вторгнення росії ще одна блогерка з Хмельницького засвітилась у скандалі. Тоді дівчина з ніком di.mhr заявила на відео наступне: 

  • Росія наступає? та хай забирає всьо аби ми були здорові і живі і весь наш народ! Мені абсолютно всеодно Росія ми чи Україна! (Це моя думка і я не прошу когось коментувати) Гроші заробляться, а от життя одне…

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

keyboard_arrow_up