Загинули четверо військових з Хмельницької області

Загинули четверо військових з Хмельницької області
Фото ілюстративне
  • Микола Шестопал був охоронцем роти охорони військкомату. Віталій Кармазін загинув під час наступу росіян на позиції. 

  • Максим Басистий був сином військового. А прикордонник Сергій Кириленко обороняв Маріуполь. 

  • Дізнавайтесь про кожного, чиї життя забрала війна. 

Знову втрати, знову біль та сльози. Жорстока війна забрала життя ще чотирьох чоловіків з Хмельницької області. Розповідаємо про кожного з них. 

Микола Шестопал

Воїн загинув 7 липня внаслідок отриманих ушкоджень. Микола був солдатом роти охорони другого відділу Шепетівського районного ТЦК та СП.

Він мешкав у селі Новоселиця, повідомляє мер Полонного Франц Скримський. Поховання відбудеться 10 липня в рідному селі бійця зі всіма військовими почестями.

Відео дня

Поховають Миколу Шестопала на місцевому кладовищі в селі Новоселиця.

Фото зі сторінки тергромади

Віталій Кармазін

Захисник воював на Луганщині. 3 липня росіяни здійснили наступ на бойові позиції Збройних сил України у населеному пункті Червонопопівка. 

Виконуючи бойове завдання солдат Віталій Кармазін отримав поранення та загинув. Він був водієм протитанкового відділення частини А 7103 Хмельницького обласного ТЦК та СП. Мешкав у Ленковецькій громаді. 

Максим Басистий

Максим Басистий загинув 5 липня біля населеного пункту Бахмут Донецької області. Герой також був із Ленковецьковецької громади. 

Максим був солдатом, водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки штурмової роти військової частини А 4638. Про це повідомляють у громаді. 

Він мешкав у селі Чотирибоки. Вчителька захисника Євгенія Березніцька розповідає, що він мав досвід у військовій справі з 2014 року. Одним із перших пішов обороняти нашу державу, по-іншому він не міг. Максим — син військового, він дуже рано втратив батька.

Закінчив Чотирбоцьку школу, навчався у технікумі, але потрібно було працювати, щоб допомагати мамі і молодшому брату. Коли розпочалася повномасштабна війна, він знову пішов воювати.

Побратими про нього відгукуються як про надійного товариша, який під час бойових завдань завжди виручав, прикривав, з ним було надійно. За бойові заслуги Валерій Залужний нагородив Максима Басистого "Золотим хрестом". 

— Сусіди і жителі села пам'ятатимуть тебе, Максиме, ти був добрим і щирим, ти та людина, про яку кажуть, що останню сорочку віддасть. Ти наш Герой! Синові тільки гордитися таким батьком… Але повірити в те, що ти став Янголом Небесним не можу. Бо зростав ти на моїх очах, і остання наша розмова ще  довго мені не забудеться, — пише освітянка. 

Вдома на нього чекали матір, дружина та синочок Володимир. 

Фото зі сторінки тергромади

Сергій Кириленко

Сьогодні у Старокостянтинові рідні, близькі та побратими проводжають в останню путь капітана Сергія Кириленка. Його історію розповіли в МВС. 

Народився Сергій 9 жовтня 1999 року у сім’ї військового. Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У 2016 році після закінчення військового ліцею, Сергій продовжує навчання у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. У 2020 році він став старшим інспектором прикордонної служби «Овруч» Житомирського прикордонного загону. 

Воліючи освоїти всі напрямки сфери охорони державних рубежів, у 2021 році лейтенант Кириленко вибуває для подальшого проходження служби у 23 загін морської охорони ДПСУ, де отримує військове звання старший лейтенант.

Початок ворожої навали рашистів 24 лютого 2022 року Сергій зустрів зі зброєю в руках у складі Сил оборони України під час оборони Маріуполя. Виконував бойові завдання у складі групи на одному з найскладніших рубежів оборони міста – позиція «ПортСіті», де отримав перший бойовий досвід.

Тут і далі фото МВС

Проявивши мужність та вміння діяти в критичних ситуаціях, старший лейтенант Кириленко очолює бойову групу на позиції «Гора», на якій 13 діб група прикордонників стримувала просування загарбників на північній околиці міста. 21 березня 2022 року, опинившись в оточенні та відрізаними від основних сил оборони Маріуполя, Сергій отримує наказ на вивід групи. Він впорався із завданням і вивів групу з повного оточення.

У жовтні 2022-го він приєднався до прикордонних спецпризначенців в мобільному прикордонному загоні ДОЗОР.

— Пройшовши додаткову підготовку та маючи велике бажання очистити українські землі від кремлівської нечесті, у червні 2023 року Сергій знову вибуває на передову у складі Зведеного прикордонного загону Держприкордонслужби, — додають у Міністерстві. 

6 липня цього року бійці Зведеного прикордонного загону отримали бойове завдання на штурм ворожих позицій. Старший лейтенант Кириленко був у складі однієї з штурмових груп. Прикордонники прорвали лінію оборони загарбників, що дало змогу просування Сил оборони, але Сергій, отримав численні поранення і вийшов з цього бою на щиті. 

За проявлений героїзм та мужність під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України Сергію Кириленку присвоїли посмертно чергове військове звання «капітан».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Люда Говіловська

    Вічна пам'ять Героям 🕯️
  • Алена Феськова

    Дозовано по пару на день
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Героям!

    Алена Феськова reply Михайло Возовик

    Михайло Возовик воєнкомат наловить ще таких
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up