Загинули на полі бою: у Хмельницькому попрощалися з двома офіцерами

Загинули на полі бою: у Хмельницькому попрощалися з двома офіцерами
Колаж - vsim.ua. Використані фото Суспільне
  • Андрію Рудзику було 36. Без батька залишилося двоє дітей.
  • 26-річний Артем Любий загинув на Донецькому напрямку, виносячи з поля бою поранених побратимів.

В один день у Хмельницькому попрощалися із двома військовими. Обоє були офіцерами й загинули на полі бою. Це молодший лейтенант Андрій Рудзик та старший лейтенант Артем Любий.

Артем Любий

Військовому було 26 років. Артем закінчив Хмельницьку школу №13. 

- Ми його виховували не для війни, ми його виховували для захисту своєї України. Він закінчив школу і вступив до лав Збройних сил України, пішов служити в Нацгвардію, у Київ. Після Національної гвардії він вступив у вищий навчальний заклад, - розповіла Суспільному його класна керівниця Тетяна Саміла.

Відео дня
Артем Любий. Фото Суспільне

Він загинув на Донецькому напрямку, виносячи з поля бою поранених побратимів. 

- Вони пішли помагати. Йому сказали залишатися, але він каже, ні я теж піду, бо ж там треба, коли трьохсотих нести, то там треба не чотири чоловіки, там шість треба, мінімум, — розповів однокласник загиблого Назар.

Артем Любий мав звання старшого лейтенанта. На момент початку повномасштабного вторгнення він вже служив у війську. У нього залишилися батьки, дружина та брат. Поховали на кладовищі, що у мікрорайоні Лезневе.

Андрій Рудзик

Чоловіку було 36 років. Навчався у Хмельницькому в школі №8. Потім був економічний коледж, робота на Новій пошті, де чоловік був вантажником, приймальником, а згодом і керівником зміни. 

- Був моїм кумом, я старшу доньку його хрестив. Дуже хороша людина була. Був у Польщі, приїхав влітку назад в Україну. Казав, що піде чи на роботу, чи служити, — розповідає хмельничанин Дмитро Дзюбак.

Андрій Рудзик. Фото Суспільне

Андрій мав звання молодшого лейтенанта. Загинув на Запорізькому напрямку. У нього залишилися двоє дітей. Поховали його на Алеї Слави, що у мікрорайоні Ракове.

- Зараз ми хоронимо з вами громадянина нашої держави, який захищав нас, щоб ми могли тут з вами мати спокійний сон і могли мирно ходити по вулиці. Ця дитина загинула лише за декілька місяців на фронті, — каже його класна керівниця Алла Присяжна.

Читайте також:

Вполював два ворожі винищувачі: історія прикордонника «Гудзона»

Змушували вчити імена російських героїв. Хмельничанин розповів про 21 місяць полону

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (60)
  • Аня Файчук

    Вічна Пам'ять і Слава Героям
  • Alla Bartoshuk Bryla

    Вічна пам’ять Героям 🙏🕯️
  • Лілія Ребрина

    Вічна пам'ять і слава Героям України
  • Валя Доміна

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up