Загинули троє військових з Хмельниччини. Історії полеглих Героїв

Загинули троє військових з Хмельниччини. Історії полеглих Героїв
Фото Героїв зі сторінок тергромад. Колаж vsim.ua
  • Тарас Чвартацький був 23-річним азовцем. 

  • У Ігоря Марущака залишилися мати, дружина, син.

  • Володимир Патрило брав участь в АТО. 

Триває український контрнаступ. Наші захисники відвойовують кожен метр рідної землі. Вони віддають найдорожче — свої життя. Ще трьох захисників втратила Хмельниччина. Один був із Ярмолинець, другий з Нової Ушиці, третій — із Волочиська. Розповідаємо про кожного, хто віддав своє життя за свободу та незалежність рідної країни. 

Тарас Чвартацький

Трагічна звістка надійшла з Луганщини до Ярмолинець. 31 серпня під час виконання бойового завдання загинув ярмолинчанин Тарас Чвартацький. 

Хлопцеві було 23 роки. Воїн служив у 12-й бригаді спеціального призначення «Азов» Національної гвардії. Він забезпечував відсіч збройної агресії російської федерації. 

Відео дня

Тарас у перший день повномасштабного вторгнення росії вирішив стати на захист Батьківщини. Не чекаючи повістки, юнак прийшов у військкомат, щоб влитися у лави захисників.

— Волелюбний, принциповий, справжній воїн. Старший солдат Тарас Чвартацький повертається додому «на щиті», — повідомили у Ярмолинецькій громаді. 

Прощання з Героєм відбудеться у четвер, 7 вересня, в Ярмолинцях. Заупокійна служба пройде у Покровському храмі Православної церкви України. Церемонія прощання з полеглим захисником відбудеться на центральній площі Ярмолинець. 

Ігор Марущак

Війна забрала життя ще одного захисника з Новоушицької громади. Внаслідок мінометного обстрілу ворогом позицій ЗСУ загинув Ігор Марущак. Він мешкав у Новій Ушиці. Чоловіку було 47 років. 

Ігор Марущак народився 28 грудня 1975 року у селі Хребтіїв. Навчався у місцевій школі, згодом – у Кам’янець-Подільському технікумі сільського господарства, який закінчив у 1995 році, повідомляють у громаді. 

З 1995 по 1996 роки проходив строкову військову службу. Працював у Новоушицькому РЕМ. Звідси був призваний по мобілізації на військову службу, яку проходив у військовій частині А3719.

Загинув Ігор Миколайович 4 вересня поблизу населеного пункту Діброва Луганської області. У нього залишилися мати, дружина, син.

Про час і дату поховання Героя повідомлять пізніше.

Володимир Патрило

Ще одна втрата на фронті. 12 червня на Бахмутському напрямку загинув Володимир Патрило із Волочиська. 

Володимир народився 21 січня 1984 року в селі Канівка. Закінчив Канівську початкову та Полянську загальноосвітню школу. Навчався в Підволочиському училищі, де здобув професію водія. Працював у СВК «Полянський», Волочиському РЕМ та Волочиському відділенні Хмельницькгаз.

В червні 2015 пішов боронити країну від агресора на сході — брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області. Після повернення працював у Волочиському ТОВ «ТАДСЕРВІС».

В січні 2023 року його мобілізували до лав ЗСУ. Тож Володимир знову став на захист України, повідомили у Волочиській міській раді. 

У захисника залишилась дружина Людмила, син Максим та брат Андрій. Завтра, 7 вересня, громада проводжатиме в останню путь загиблого захисника. Початок церемонії прощання об 11.00 в селі Канівка.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (58)
  • Валентина Розгон

    Вічна світла пам'ять, царство небесне, співчуття рідним. Низький уклін Героям.
  • Vladimir Hovanov

    Вічна пам'ять Героям. Дякуємо.
  • Оксана Магеровска

    Вічна память
  • Наталія Альміз

    Вічна пам'ять Героям України...

keyboard_arrow_up