Захисники неба: історія Ігоря Соломеннікова і Віктора Волинця, які загинули під Бахмутом

Захисники неба: історія Ігоря Соломеннікова і Віктора Волинця, які загинули під Бахмутом
  • 55-річний Віктор Волинець - пілот бригади тактичної авіації.
  • Ігор Соломенніков - штурман. Йому було 22. 
  • Свій останній виліт вони зробили разом і героїчно загинули під час бойового завдання. 
  • Читайте історію пілотів, які захищали небо над Україною. 

Вони боронили над нами небо, а тепер їх проводять в останній політ. Соцмережі переповнені їхніми світлинами, на яких військові льотчики живі та усміхнені. А під дописами - слова скорботи і співчуття. Україна втратила двох пілотів - Віктора Волинця та Ігоря Соломеннікова. З Героями прощались у столиці. Розповідаємо історію захисників, які служили на Хмельниччині та загинули під час бойового завдання біля Бахмута.

Обрав небо і літаки

Ігор Соломенніков родом із Севастополя. Навчався в Харківському Національному університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Проходив службу в 7-й бригаді тактичної авіації, що базується на Хмельниччині. 

Знайомі та близькі досі не можуть повірити у те, що Ігоря немає. 

Відео дня

Олена Мельник розповідає, хлопця вона пам’ятає змалечку, він виріс в неї на очах. 

  • Є події, які вмить розривають серце на криваве шмаття та чорною віхолою заліплюють очі.... В перший день весни, виконуючи бойовий виліт, загинув Ігор Соломенніков, юнак, який виріс у мене на очах, юнак, якого мій син назвав своїм братом... 22 роки....Він обрав небо та літаки, й, в останню подорож він піде з літачками. Літачками, котрі я власноруч випікала в нашому цеху, а діти розписували їх.  Нехай вони на своїх маленьких крильцях донесуть його до Раю, - написала Олена. 

Літак вразив винищувач окупантів

Капітан Ігор Соломенніков був штурманом бригади. Разом з Віктором Волинцем вони здійснили не один бойовий виліт. Останній бій прийняли теж разом. 

Полковник Віктор Волинець був пілотом бригади тактичної авіації. За плечима були роки, проведені у небі. Йому було 55 років. 


Відомо, що Віктор був родом з Житомирщини. Закінчив навчання у Чернігівському вищому авіаційному училищі льотчиків. До початку повномасштабного вторгнення працював пілотом цивільних авіакомпаній. Із жовтня 2022 року служив у складі 7 бригади тактичної авіації імені Петра Франка. Про це повідомляють на сторінці Бригади тактичної авіації. 

  • Він був дуже мужній та добрий. Людина, про яку можна було казати: справжній. Військовий пілот найвищого класу, який багато років працював у цивільній авіації України. Був дуже чуйним та веселим, контактним та завжди допомагав оточуючим. Його буде дуже не вистачати всім, хто його знав, - розповів про Віктора друг сім’ї Олег Широков. 

Життя захисників обірвалось у самісінькому пеклі на Донеччині. Пілот бригади тактичної авіації Віктор Волинець та його штурман – 22-річний капітан Ігор Соломенніков  загинули 1 березня під Бахмутом. Вони виконували бойове завдання, коли їхній літак був уражений винищувачем російської армії.

З Героями урочисто попрощалися у Києві 7 березня.

"Вони разом здійснили не один бойовий виліт, ризикуючи своїм життям успішно нищили ворога наближаючи нашу Перемогу", – написало на своїй сторінці Повітряне командування "Центр".

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ольга Єрмакова

    Вічна світла пам'ять та Царство Небесне Героям
  • Ольга Шпирко

    ВИЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЯМ УКРАИНИ ТА ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ.АМИНЬ
  • Світлана Болховітіна

    Вічна та Світла пам'ять Героям.
  • Таня Комарук

    Світла вічна пам'ять шана честь і слава льотчикам  Героям!

keyboard_arrow_up