Захоплення українських кораблів Росією: полоненому 21-річному матросу з Шепетівки загрожує до шести років в’язниці

Захоплення українських кораблів Росією: полоненому 21-річному матросу з Шепетівки загрожує до шести років в’язниці
  • 25 листопада Росія захопила у Керченській протоці українські судна "Яни Капу",  "Бердянськ" і "Нікополь". 
  • Українських моряків взяли у полон. Серед екіпажу "Нікополь" був  21-річний шепетівчанин Сергій Цибізов.
  • Батько моряка розповів про дзвінок сина з полону та його психологічний стан.

25 листопада прикордонні кораблі РФ захопили українські судна, які здійснювали плановий перехід у порти Маріуполь і Бердянськ. Українських моряків затримали. В оприлюдненому списку полонених, які перебували на бортах бронекатерів "Бердянськ", "Нікополь" та рейдового буксира "Яни Капу", є і наш земляк Сергій Цибізов, пише "Шепетівський вісник".

Сергію Цибізову 21 рік. Він матрос бронекатера "Нікополь", один з 17 українських моряків, яких 27 листопада проросійський "суд" у Керчі арештував на два місяці. Військовим закидають незаконний перетин російського кордону за попередньою змовою. Сергію загрожує до шести років в’язниці. 

Батько Сергія Цибізова розповів, що син телефонував йому з полону.

Відео дня

"Подзвонив з російського номеру. Сказав два слова: що живий, здоровий, нагодований і одягнутий. І виключився".

За його словами, син не поранений, але психологічний стан у нього складний. Про це повідомляє ТСН з посиланням на "TheБабель".

Як розповів чоловік, його син сам хотів стати моряком.

"Як всі нормальні хлопці хотів служити. Я хотів взагалі, щоб він йшов у спеціальні війська, а він захотів в моряки. Це було його рішення". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дима

    Мне 40 лет, никогда не думал, что придётся брать оружие в руки,тем более против россиян. Но если они не угомонят своего Путина мало не покажется. Детей своих убивать не дам. Захлебнетесь в крови, все.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up