Закликала переходити на бік ворога: СБУ викрила ще одну колаборантку на Хмельниччині

Закликала переходити на бік ворога: СБУ викрила ще одну колаборантку на Хмельниччині
Фото УСБУ в Хмельницькій області
  • Напередодні “повномасштабки” жінка переїхала в область із Криму. 

  • У спілкуванні вона не зізнавалась про свої проросійські погляди. 

  • Але в забороненій соцмережі “Однокласники” активно закликала повалити українську владу.

На території Хмельницької області викрили чергову інтернет-агітаторку. Жінка поширювала антиукраїнську пропаганду і закликала до захоплення влади. Про це повідомили в СБУ. 

Ворожою агітаторкою виявилась уродженка Криму. Вона у 2021 році переїхала на Хмельниччину. У спілкуванні свої проросійські погляди жінка не афішувала, але у соцмережах активно підтримувала дії країни-агресора та дискредитувала керівництво України.

Під час війни вона публічно закликала повалити конституційний лад і змінити межі території України. Такі кремлівські наративи та антиукраїнську пропаганду висловлювала на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники». 

Відео дня

Правоохоронці додають, що вона розміщувала матеріали про те, що в Україні «нацистсько-бендерівський режим», а росія має «відновити історичну справедливість». Крім того, агітаторка закликала українських захисників здаватися та переходити на бік ворога.

Лінгвістична експертиза засвідчила, що розповсюджені матеріали містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки. Тож їй повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тамара Саницкая

    Засудили, і не в камеру відпочивати, а на ланцюг та за 3 миски супу в день руками розбирати завали зруйнованих рашистами будівель😡 І відео транслювати по всій Україні.
  • Асія Буряковська

    Ну і нахіба її годувати стільки років?

    ЧитачЧитачів reply Асія Буряковська

    Ніхто її не буде годувати. ЇЇ відпустять. Розкається, укладе угоду зі слідством та отримає умовний термін.  

    Дякуємо нашим сукидам.

keyboard_arrow_up