Воєнкома, який продавав ухилянтам фіктивні довідки, оштрафували на 85 тисяч гривень

Воєнкома, який продавав ухилянтам фіктивні довідки, оштрафували на 85 тисяч гривень
Тут і далі фото УСБУ в Хмельницькій області
  • Посадовець військкомату допомагав ухилянтам отримати липову довідку про інвалідність. 

  • За свої послуги просив 4,5 тисячі доларів. Його спіймали “на гарячому”, а днями винесли вирок. 

Черговий скандал із працівниками ТЦК стався ще в серпні. У Хмельницькому СБУ затримала «на гарячому» посадовця військкомату, який продавав ухилянтам липові довідки про інвалідність. 

За 4,5 тисячі доларів США 32-річний воєнком «гарантував» потенційним призовникам своє сприяння в ухиленні від військової служби. Він «допомагав» своїм клієнтам оформити групу інвалідності за фіктивним діагнозом і отримати відповідну фальшиву довідку. На підставі такої підробки чоловіки могли «ухилитися» від призову і планували безперешкодно виїхати за кордон.

Працював не сам, а вступив у змову із лікарями ВЛК. Саме медики й виносили рішення про "непридатність" до служби. Воєнком же пропонував домовитись про “позитивне” рішення військової комісії та виключення призовників зі списків військового комісаріату за станом здоровʼя. Також ухилянтам надавалась довідка про непридатність до проходження подальшої служби в лавах Збройних сил України. 

Відео дня

— Вартість «пакету послуг» становила від 4 500 доларів США, що в еквіваленті до національної валюти становить майже 170 тисяч гривень, —  зазначили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Посадовця ТЦК та СП затримали «на гарячому» 11 серпня. Черговий ухилянт давав йому хабар, а натомість військовий мав йому оформити липову 2-у групу інвалідності. Воєнкома відразу відсторонили від посади та посадили під варту. 

Нещодавно відбувся суд. Посадовця ТЦК та СП визнали винним у зловживанні впливом. Про підсудного відомо, що він раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, позитивно характеризується за місцем служби та виховує малолітню дитину. Про це зазначено у вироку. 

Військовий на суді повністю визнав свою вину та розкаявся. Тож суддя кваліфікувала його дії, як “як нетяжкий злочин”. Йому призначили штраф — 85 тисяч гривень та ще 3 824 сплатити за проведені еспертизи. 

Про відсторонення від роботи у вироку не йдеться. А заставу в майже 215 тисяч гривень, яку за нього внесли, зобов’язали повернути заставодавцю.  

 

 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Іван Стаднік

    ХА--ха Взяв міліони, а штраф 85 тис -грн! О це стаття оце закони, всі писані під корупціонерів і взяточників. Це наша реальність.А нам залишається тільки їх захищати!!!
  • Людмила Руденко

    Ви думаєте, що штраф 85 тисяч цього воєнкома зупинить в подальшому житті ? Хто з молодості звик до легких ''заробітків'' з них нічого не вийде

    Іван Стаднік reply Людмила Руденко

    Дуже гарно знає таблицю ділення,в результаті штраф, от і все!
  • Ганна Данищук Петрів

    Для воєнкома це смішна сума.... І знову щуку кинули у річку....
  • nina kolomiyets

    А той що його судив скільки  взяв ?

keyboard_arrow_up