Зеленський нагородив “Хрестом бойових заслуг” 22-річного командира з Кам’янеччини

Зеленський нагородив “Хрестом бойових заслуг” 22-річного командира з Кам’янеччини
Фото з сайту офісу Президента України
  • Вадим Тимощук є командиром інженерно-саперної роти. 

  • Нещодавно президент особисто вручив йому нагороду.   

Вадим Тимощук — військовий, родом із села Довжок Кам’янець-Подільського району. Захиснику лише 22 роки, а він уже має звання лейтенанта та обіймає посаду командира інженерно-саперної роти 118 окремої механізованої бригади. 

Нещодавно, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу Володимир Зеленський вручив відзнаку Президента України «Хрест бойових заслуг» десятьом військовослужбовцям Збройних Сил України. Серед нагороджених був Вадим Тимощук. Про це повідомили на сайті глави держави. 

Відео дня

— Хочу подякувати вам за той прояв міцності, об’єднання, сили, яку ви всі продемонстрували із самого початку російського вторгнення. Дякую, що зберегли нашу державу. Дякую, що захистили її. За це вам велика вдячність від мене особисто й від усього нашого народу, – зазначив під час нагородження Володимир Зеленський.

— Вадиму Тимощуку лише 22, а він уже командир інженерно-саперної роти. Сам родом з села Довжок. У свої 22 роки він отримав з рук Володимира Зеленського відзнаку  «Хрест бойових заслуг». Пишаймося!написав голова райради Кам’янеччини Михайло Сімашкевич. 

Додамо, що  «Хрест бойових заслуг» — це найвища державна нагорода для військовослужбовців. 

Довідка:
“Хрест бойових заслуг” — відзнака Президента України за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником або видатні успіхи в управлінні військами під час ведення воєнних (бойових) дій.
Відзнака заснована Указом Володимира Зеленського 5 травня 2022 року. Першим кавалером Хреста бойових заслуг став Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up