“І матюкаються, і побити можуть”: як у Хмельницькому їздять в тролейбусах під час карантину

“І матюкаються, і побити можуть”: як у Хмельницькому їздять в тролейбусах під час карантину
  • Натовпи на зупинках й одиниці вільних місць в салоні.
  • Ми перевірили, як в умовах карантину користуються громадським транспортом. 

Проїзд за спецквитками та обмежена кількість місць в салоні стали однією з причин для лайок між людьми. Так, в перший же день спеціального режиму роботи транспорту між водієм й пасажиром стався конфлікт. Було це на Кам’янецькій. Чоловік відмовлявся пред’являти спецквиток. Коли приїхала поліція, виявилося, що про нові правила проїзду він просто не знав. 

З часом подібні конфлікти не вщухли. Часто-густо виникають вони через обмежену кількість місць в салоні. Адже перевозити одночасно можна стільки пасажирів, скільки займає половину сидячих місць у транспорті. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів. Втім щоб потрапити до тролейбуса, хмельничани ладні “йти по головах”. До слова, не зупиняють людей ані карантинні обмеження, ані прохання водіїв не заходити до салону.

Кидаються до салону натовпами

Журналісти vsim.ua перевірили, як нині їздять в тролейбусах. Ми проїхалися кількома маршрутами: 7А, 15 і 14. Стартували від зупинки “Катіон”. Чекати на тролейбус довелося близько 10 хвилин. Під’їхав “7А”. До салону зайшло п’ятеро осіб. З кожною зупинкою кількість пасажирів збільшувалась. Зважаючи на це, деякі зупинки водій минав не зупиняючись. Тож наближаючись до зупинки “Філармонія”, майже всі сидячі місця були зайняті. До слова, і вийти на цій зупинці було важко. Бо як тільки двері відчинилися - люди натовпом кинулися до салону. 

Відео дня

Подібна ситуація склалася в тролейбусі №15, що прямував до “Юності”. Вільні місця в салоні можна було порахувати на пальцях однієї руки. Проте із кожною зупинкою все більше пасажирів залишали тролейбус. На Кам’янецькій “рогатий” розвернувся й відкрив двері для нових пасажирів, яких на зупинці було близько п’яти. 

Втім справжній ажіотаж відбувався не деінде, а в самому центрі Хмельницького, на зупинці “Либідь Плаза”. Там утворився справжнісінький натовп. Люди з нетерпінням очікували транспорт. Коли нарешті тролейбус приїхав, одне одного ледь не знесли з ніг. Все це - аби зайти до салону. Та вдалося це не всім. Перед носом деяких з пасажирів закривалися двері. Щоправда, ми всередину транспорту таки потрапили. 

У тролейбусі №14 не залишилося майже жодного вільного місця. Так проїхали кілька зупинок. Поступово люди виходили й на сам кінець салон спорожнів. 

У кожному з цих тролейбусів одночасно перевозили більшу кількість людей, ніж дозволено. Самі водії пояснюють це тим, що намагаються йти на зустріч пасажирам. Адже часом, за місце в салоні влаштовують справжні війни. 

“Потрібні додаткові маршрути”

Водій тролейбуса Яна розповідає, що час від часу пасажири лаються не лише між собою, а й “нападають” на водія чи кондуктора. Щоб уникнути конфліктів, в салон беруть стільки людей, скільки є сидячих місць. 

Пані Яна розповідає, що нині найбільший потік людей спостерігається саме вранці, коли діє спеціальний режим роботи. Мовляв, в першій половині дня найчастіше доводиться залишати пасажирів. Саме через це, каже водій, потрібно збільшити кількість маршрутів. 

Міська влада вже розглядає варіант збільшення кількості автобусних маршрутів. Міський голова Олександр Симчишин повідомив, що наразі хочуть додати маршрути, які теж будуть працювати в режимі спеціальних перевезень. Крім того, нині на розгляді скасування спеціальних перевезень і повернення до звичного режиму руху тролейбусів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Людсила

    Сьогодні  їхала 2а(264).-набрав  всіх  сидячих і ще з 10  стоячих... НА зауваження, "чого порушуюте" , ще й обізвали і всю дорогу слухала "коментарі"!
  • Алёна Полтавченко

    Езжу на траликах без справки, еще ни разу не спросили
  • Мария Фокина

    Я поникаю работающих. Показал справку с работы - зашёл. Остальным нефиг ездить.
  • Надія Шуріпа

    Клоун робить шоу!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up