Збудували за 2.6 мільйона: як виглядає новий туалет в сквері Шевченка зсередини

Збудували за 2.6 мільйона: як виглядає новий туалет в сквері Шевченка зсередини
  • Нова вбиральня працює вже другий день.
  • Там є окрема кімната для матері й дитини, а також для людей з інвалідністю.
  • Як все виглядає зсередини?

Де сходити в центрі Хмельницького в туалет і не засмердітися? Матеріал на цю тему ми публікували влітку. Тоді показали вам всі громадські вбиральні в серці міста. Виявилося, що піти з вбиралень і не увібрати в себе їхній запах можна не всюди. Однак вже цієї осені до переліку “не смердючих” туалетів увійшов ще один. Йдеться про той, що відчинив свої двері у середу, 21 жовтня. Новий туалет, будівництво якого тривало близько року, тепер приймає відвідувачів. Тож журналіст vsim.ua додала цю вбиральню до списку зі своїми ревізіями. Що там є та як все виглядає зсередини тепер покажемо і розкажемо вам. 

Будівництво мали розпочати ще в 2017

Колись на цьому самому місці в сквері Шевченка знаходився старий туалет у підвалі. Певно, всі хмельничани добряче його пам’ятають. Згодом він припинив свою роботу. І вже сьогодні тут височить новозбудоване приміщення із чорним написом  “WC”. Щоправда, розпочати будівництво цієї вбиральні мали ще три роки тому. Як ми писали раніше, відремонтувати туалет в сквері Шевченка мали в 2017 році. Проте роботи довелося відкласти, бо земельна ділянка не мала відповідного цільового призначення. Через формальності не розпочали ремонт і в 2018. Взялися за все вже в наступному році.

Тоді знайшли фірму, що погодилася виконати роботи за 2,59 мільйона гривень. Нею стало приватне підприємство «Моноліт-Буд». Близько року ділянка, де відбувалися роботи, була огороджена парканом. Завершити все обіцяли до кінця 2020 року. Так і сталося. Від вчора, 21 жовтня, вбиральню відвідують хмельничани. 

Відео дня

Дзеркало для “інстаграмщиць”, “мімішна” плитка й різні кольори

Нова коричнева будівля із сірими ліхтарями - так виглядає громадська вбиральня в сквері Шевченка. Вхід до туалету викладений плиткою. По обидві сторони будівлі є дві клумби. Увійшовши всередину, зустрічає працівниця. Жінка посміхається і каже: “Дівчата наліво, хлопці направо”. Між цими кімнатами є невеликий коридор. У ньому розміщений стілець для чергування цієї самої жінки. А на стіні висить велике дзеркало. Саме у відображенні таких полюбляють робити селфі всі “інстаграмщиці”. Загалом цей коридор виконаний у сірих тонах. Підемо далі й подивимося що є в інших кімнатах.

У жіночому туалеті - сіро-помаранчеві кольори. Є 5 рукомийників. У самих туалетах окрім унітазів є смітник, вантуз і туалетний папір. На стіні - плитка у жіночому стилі. Губки, метелики й квіточки. Милота. Загалом все чисто й пахуче. Та якщо ви помиєте руки - підготуйтеся вийти із мокрими. Бо сушарки чи паперових рушників тут немає. До речі, як і мила й дзеркал. Помилуватися своїм відображенням можна лиш в коридорі.

Заглянули і до чоловічої кімнати. Там все у сірих кольорах. Є пісуари та окремі кабінки з унітазами. В кожній з них все, як і в жіночих. Звісно, крім “мімішної” плитки з квіточками. Є рукомийники. Мила і дзеркал немає. 

Також є туалети для людей з інвалідністю. Всередині таких кабінок - дзеркало, рукомийник, мило та необхідне облаштування. Ще одна кімната під назвою “матері й дитини” розташована при вході до вбиральні. Всередині майже все те саме, що й в інших. Одна відмінність - наявність бойлера. 

Отож, допоки вбиральня має гарний вигляд. Нагадаємо - працює вона всього другий день. Тож що-небудь зіпсувати тут поки ще не встигли. Та, як то кажуть, ще не вечір. Хмельницький вже має досвід вандалізму. Згадаймо, наприклад, клумби в парку Чекмана чи нові роздягальні на міському пляжі. Все це стало жертвою рук тих самих вандалів.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (199)
  • Serzh Zdes

    Такие туалеты в каждом Польском супермаркете.Так что молодцы что отремонтировали. Вот москали например распилили бюджет  космического корабля на закупку очковых сортиров погуглите (Приморский край).Так что нема трагедии. Буду в Хмельницком то хоть знаю шо теперь в туалет в городе наконец есть куда сходить! И еще туалет что бы был чистым должен быть платным и внешние камеры тоже должны быть!
  • Віталій Українець

    не всі такий дома мають з горе коментаторів!
    Туалет як індикатор розвинутості суспільства!
  • Віктор Алексейко

    Злодій на злодію сидить-Семен Слепаков гарну пісню має про російського чиновника,точно і про українського!!!
  • Roman Dyachuk

    Зажерлись. В Кам'янці взагалі в кущі бігають! А на автовокзал краще не ходити в туалет. І влада - всі "хазайствініки"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up