Звичайні та VIP. Як виглядають і скільки коштують палати в Хмельницькому перинатальному центрі (ФОТО)

Звичайні та VIP. Як виглядають і скільки коштують палати в Хмельницькому перинатальному центрі (ФОТО)
  • У міському перинатальному центрі розгорнуто 25 палат для перебування новоспечених мам після пологів.
  • Деякі кімнати називають звичайними, а деякі - VIP.
  • Як вони виглядають і скільки коштують?

У Хмельницькому перинатальному центрі станом на сьогодні, 27 січня, зайнято 4 палати, які передбачені для новоспечених мам. Повз одні зачинені двері видніється світло від телевізора. А через інші - тінь матусі, яка годує свого малюка. Якусь частину палат жваво прибирають санітарки. Ну а решту тих, які вільні, показали журналістам vsim.ua. 

В міському перинатальному центрі нині розгорнуто 25 палат. Вони розміщені на 3 і 4 поверхах закладу. Серед них є як звичайні, так і ті, що називають “VIP”. У деяких з них жінки після пологів можуть перебувати безкоштовно, а в інших - лише за гроші. 

Загалом палати є як двомісні, так і одномісні. Старша акушерка відділення сумісного перебування матері та дитини Ніна Кирилішена розповіла, що матусі можуть самі обрати, де хочуть перебувати з малюком. Та вибрати доведеться із того, що буде вільним. Поняття “бронювання кімнат” в перинатальному центрі немає.

Відео дня

Ніна Кирилішена розповідає, що більшість жінок хочуть розміститися у палатах “VIP”. У таких є телевізор, мікрохвильовка, електричний чайник чи двоспальне ліжко. Звичайні палати є трохи меншими за площею. У таких знаходиться ліжко для матусі й необхідне обладнання для новонародженого. У всіх палатах є санвузол, що включає душ, туалет і раковину для вмивання. 

При заселенні всім видають постільну білизну. На кожному поверсі є їдальня та спільний холодильник. Раніше ми вже розповідали вам про харчування в міському перинатальному центрі. Прочитати про це можете тут. 

Отож, спершу Ніна Кирилішена показала нам палату, що зветься “звичайна”, під номером 7. Така розділена на дві кімнати. В кожній з них є функціональне ліжко, пеленальний стіл, ліжко для немовля, шафа для дитячих і дорослих речей. Також у цій палаті є один санвузол. 

Загалом кімната розрахована на двох новоспечених мам. Вони можуть розміститися тут безкоштовно. Проте за бажання однієї з матусь перебувати в кімнаті самій або із кимось з родичів - доведеться заплатити. Ціна - 274,18 гривень за добу. 

Ніна Кирилішена каже, що жінка має право перебувати після пологів в одномісній палаті безкоштовно. Та якщо хочуть кращих умов або знаходитися в кімнаті з чоловіком чи іншим родичем - треба заплатити. Оплачується дана палата всього за дві доби. Перебувати в ній дозволено стільки часу, скільки потрібно жінці й новонародженому малюку.

  • За звичайну палату платять всього за дві доби. Жінка з дитиною може жити в кімнаті стільки, скільки їй потрібно. Адже часто нашими пацієнтками є малозабезпечені жінки. Тому ми йдемо їм на зустріч, - каже Ніна Кирилішена.

Гортайте карусель і дивіться, як виглядають палати, вартість яких 274,18 гривень за добу.

Палати із статусом “VIP” або як їх ще називають “сімейні”, виглядають дещо інакше. По-перше, вони просторіші. По-друге, обладнані більшою кількістю меблів і технікою. Скажімо, в палаті №2 є два окремих функціональних ліжка, пеленальний столик, шафа і телевізор. Є санвузол із туалетом, душовою і раковиною. 

У ще одній палаті сімейного типу є кутовий диван, що трансформується у двоспальне ліжко, телевізор й журнальний столик. У цій же кімнаті - ліжко для жінки, дитини і пеленальний столик. Розміститися в сімейних палатах, на відміну від звичайних, можна лише за гроші. Ціна - 441,4 гривні за добу. Дивіться в каруселі, як вони виглядають. 

В умовах пандемії заселитися із матусею в одну палату можна за наявності негативного результату тесту на COVID. Ніна Кирилішена каже, що виходити за межі відділення родичеві, який перебуватиме з жінкою й дитиною, заборонено. 

Окрім палат на 3 і 4 поверсі, в перинатальному центрі є й інші кімнати для новоспечених мам. Знаходяться вони на 1 поверсі. Зараз там перебувають вагітні з COVID-19. Головний лікар Андрій Ропотан каже, що всі вони ізольовані одна від одної. А персонал працює там лише в спецодязі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up