На Хмельницьку АЕС завезли перші партії американського ядерного палива

На Хмельницьку АЕС завезли перші партії американського ядерного палива
Фото ілюстративне: ХАЕС
  • Раніше два блоки ХАЕС працювали на російському паливі, закупленому ще до повномасштабного вторгнення.

Для двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції завезли американське ядерне паливо Westinghouse. Відтепер всі вітчизняні атомні електростанції використовуватимуть американські тепловидільні збірки.

Про це повідомили у Telegram-каналі Енергоатому.

За їх інформацією, завантажать ядерне паливо в реактори Хмельницької АЕС вже цього року — під час планово-попереджувальних ремонтів.

Відео дня

"Свіже ядерне паливо Westinghouse для двох енергоблоків ХАЕС з реакторами ВВЕР-1000 вже на майданчику станції. Відтепер всі вітчизняні атомні електростанції використовуватимуть американські тепловидільні збірки. Їх завантажать в реактори Хмельницької АЕС вже цього року - під час планово-попереджувальних ремонтів",  — йдеться в дописі Енергоатому.

Дотепер два блоки ХАЕС працювали на російському паливі, закупленому ще до повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого 2022 року "Енергоатом" повністю припинив співпрацю з країною-агресоркою.

Компанія провела низку технічних робіт, а також придбала необхідне обладнання, щоб всі українські атомні енергоблоки з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440 працювали на ядерному паливі американської компанії Westinghouse.

Нагадаємо, з 4 березня, на в’їзд та виїзд до Нетішина встановили обмеження руху. Дістатись до міста енергетиків можна буде виключно через блок-пости. Детальніше про нововведення читайте тут.

Читайте також:

Коментарі (2)

keyboard_arrow_up