За вивіз відходів сяде за ґрати: судили мешканця Шепетівки

За вивіз відходів сяде за ґрати: судили мешканця Шепетівки
Фото ілюстративне
  • Чоловік завдав збитків на 3 мільйони гривень.
  • За що та на скільки ув’язнять порушника, читайте далі.

Мешканець Шепетівки завдав шкоди довкіллю на 3 мільйони гривень, бо вивозив небезпечні відходи. Суд йому призначив 2 роки ув’язнення.

«Засуджений налагодив схему незаконного вивозу небезпечних відходів з інших регіонів України на територію Шепетівського району. За певну плату чоловік організовував утилізацію металошламу», – повідомили  в прокуратурі.

Вантажівки з відходами шепетівчанин зустрічав особисто неподалік Шепетівки та супроводжував до місця розвантаження. Виливали відходи на території колишнього Шепетівського маслозаводу.

Відео дня

Через такі дії ґрунт став забруднений отруйними речовинами міді, нафтопродуктів, нікелю, фосфору, хлоридів та цинку. Внаслідок порушень чоловік завдав навколишньому природному середовищу шкоди на суму понад 3,3 млн грн, – кажуть в прокуратурі.

Натомість суд першої інстанції провину підсудного у скоєнні кримінального правопорушення не визнав, незважаючи на всі докази. Тоді прокуратура із вказаним вироком не погодилась та подала апеляційну скаргу.

Апеляційний суд переглянув справу та скасував виправдувальний вирок. За скоєне чоловіка визнали винуватим та призначили покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на стихійне сміттєзвалище поблизу Хмельницького місцеві жителі скидають решти мертвих тварин. Деталі – в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up