На що звернути увагу, обираючи дизайн-студію інтер’єру. Філософія g.graphics (Новини компаній)

На що звернути увагу, обираючи дизайн-студію інтер’єру. Філософія g.graphics (Новини компаній)

Вирішуючи зробити ремонт, кожен з нас прагне отримати житло своєї мрії, яке повинне відповідати нашій уяві. Ми вже звично заходимо у інтернет та починаємо шукати картинки інтер’єрів, що подобаються, уявляємо як гарно буде виглядати втілення подібного дизайну саме в нашій оселі.

Коли справа доходить до діла і ми наймаємо спеціалістів для ремонту та показуємо їм картинку, все виявляється не просто. Вони зненацька починають задавати досить багато неочікуваних питань, що стосуються технічних і конструктивних рішень та вибору кожного елементу: будівельних та оздоблювальних матеріалів, декору. В кінці за результат їхньої роботи справжню відповідальність несете ви. А результат часто кардинально відрізняється від картинки у вашій голові. Це нормально, тому що ви не є спеціалістом. Ми не завжди звертаємо увагу на інженерну частину - можливість технічної реалізації того чи іншого вузла, можливість покупки та використання конкретних матеріалів та наявність спеціалістів, які вміють з ними працювати саме у нашому регіоні. Ми не надаємо значення тому факту, що інтер’єр на картинці робився під конкретне приміщення з конкретним набором характеристик - площа, форма, освітлення і повторення такої ж картинки без урахування змінених початкових умов не завжди призведе до такого ж ефекту. Ми не задумаємось, що в сприйнятті інтер’єру, його цілісності та гармонії в цілому важливими є композиція, правильна сумісність форм, розмірів, кольорів. Натомість придумуємо рішення по кожному вузлу і елементу окремо - по мірі поступання «чому» від ремонтників та не задумуємось про загальну картину. Простіше кажучи - результат очікуваний, бо відсутній план робіт та «погляд з висоти пташиного польоту».

Досвідчені люди, які роблять не перший ремонт, уже розуміють цінність вкладання коштів у дизайн-проект інтер’єру. Ба, більше: маючи конкретний план та бачення які матеріали в якій кількості мають бути використані, яка техніка та меблі будуть придбані - вони економлять як мінімум вартість самого дизайн-проекту протягом всіх етапів ремонту. Починаючи з покупки будівельних матеріалів чітко в необхідному об’ємі, закінчуючи унеможливлюванням переробки деяких вузлів, коли вони вже зроблені і очевидно, що щось не сходиться, або неможливо реалізувати. Але і тут може закрастись помилка.

Як ми обираємо дизайнерів? Ідемо в інтернет, знаходимо сайти та офіси на мапі, починаємо переглядати приклади робіт онлайн або відвідуємо спеціалістів з дизайну персонально, питаємо ціни. В результаті ми обираємо того, хто запропонував прийнятну, часто найменшу, ціну та чиї картинки нам більше всього подобаються. Знову робимо дії, які не завжди призведуть до бажаного результату! Чому?

Ми вважаємо, що цінність роботи дизайн-агентства у тому, щоб в першу чергу виявити справжні очікування клієнта від кінцевого результату - інтер’єру. Спілкування з десятками клієнтів давно підтвердило наші припущення: на початку люди не розуміють справжної цінності дизайн-проекту та хочуть тільки естетики. Більшість дизайнерів - це люди з художньою освітою або почуттям смаку і вони вміють формувати та «продавати» яскраву картинку. Але що виявляється вже по ходу ремонту? Не все з яскравої картинки можна втілити у життя. Улюбленим нашим прикладом є намальовані дизайнером полички, які на картинці часто «парять у повітрі». В реальному ж світі мебельник питає у вас: «І як ви хочете, щоб вони тримались?». Так під гарною поличкою з’являються страшні та грубі металеві підпірки, які псують картинку. Буває ще цікавіше: стіна, до якої поличка прикручується, з гіпсокартону. Після кріплення до гіпсокартону полички, яка сама по собі має вагу не в один кілограм, на неї можна поставити хіба що пір’їнку і страждає вже й сам функціонал. Зауважте, ми тільки про полички розмовляємо. Далі - цікавіше. Що уявляє собою гарна картинка, на яку ви орієнтуєтесь обираючи дизайнера? Це результат роботи спеціаліста з професією, що називається «3D-візуалізатор». Деколи це сам дизайнер - майстер на всі руки, частіше - окремий працівник або підрядник дизайнера. І ось в чому штука: реалістичність, яскравість, соковитість картинки (на професійній мові - сцени), правильність її освітлення, чи гарно обраний ракурс - залежить на 90% від «руки» 3D-візуалізатора. Якщо дати одне і те саме завдання двом різним візуалізаторам, отримаємо два досить різних результати. Отже на ділі ви «купуєте» яскраву картинку, яка показує професіоналізм візуалізатора, а не потрібний вам продукт - якісний дизайн!

А що собою уявляє якісний дизайн?

Філософія g.graphics полягає у тому, що дизайн - це, в першу чергу функціональність та зручність. А дизайн-проект тримається на трьох китах.

Перший кит - ергономіка. Ергономіка - це наука, яка займається вивченням життєвого простору людини. Основою ергономіки як науки є досить багато суміжних дисциплін: від анатомії людини до її психології. Всі вони націлені на те, щоб в процесі взаємодії з предметами у людини зберігалося б хороше здоров'я, підвищувалася ефективність та навіть просто, щоб був гарний настрій. Ергономіка в дизайні обмежується не тільки вивченням меблів, вона вивчає всі складові зони роботи і відпочинку людини: від падіння кута світла до температурного режиму приміщення. При цьому, звичайно, значна роль відводиться фактурним і колірним сполученням. Потрібно мати розуміння та дотримуватися стандартів ергономіки. Це є першим мінімальним кроком до якісного дизайну простору, в якому знаходиться людина. Тому наш підхід та 50% успіху проекту полягає в тому, щоб вивчити клієнта як особистість та індивідуальність. Всі ми маємо набір особистих звичок: те, що зручно одному - не припустимо для іншого. В одній оселі може проживати одна людина, в іншій - чотири. Це може бути сім’я, а можуть бути батьки та діти. В когось діти вже із своїми сім’ями проживатимуть в одному будинку. Хтось проводить пів дня у ванній, хтось хоче швидко збиратись на роботу, у когось колекція кросівок. Хтось має маленьку площу і хоче в однокімнатній квартирі мати і затишну спальню і вітальню. Хтось хоче зранку прошмигнути непоміченим до ванної, а хтось любить часто приймати компанії друзів удома.  А де ви будете зберігати велосипед, лижі? Відповіді на всі ці питання потрібно знайти до початку роботи над проектом та планувальним рішенням.

Результатом застосування ергономіки та вивчення звичок є зручний у використані та функціональний простір. Він буде відповідати саме замовникові і допомагати йому як в житті - компанії друзів знайдеться спеціальне місце для посиденьок, а для кросівок буде передбачена своя шафа, так і в мілких непомітних зручностях - вимикач світла в спальні буде розміщено так, щоб світло можна було вимкнути не встаючи з ліжка. Скільки ви готові заплатити, щоб найближчі 10 років не вставати вимикати світло, коли вже майже спите? Уявіть, коли ви розмістили розетку «на око», а потім ліжко її закрило, бо виявилось не тих габаритів, які очікувались. Ви змушені купувати подовжувач, якось його підключати в розетку, яка знаходиться між стіною та ліжком, і тільки так зможете залишати телефон на зарядку. Але ви щойно зробили ремонт!

Другий кит. Яскрава картинка йде тільки після планування та функціоналу. Вона другорядна. Вже на сплановану функціональну, ергономічну та інженерну частину можна «одягати жупан» - приступати до детального вибору стилю декору та меблів. За великим рахунком не важливо, який жупан буде одягнуто на інженерний проект. Це може бути класика, а може мінімалізм - вам буде зручно. Задумайтесь, яку роль буде грати реалістичність та яскравість картинки? Ніяку. Вона вплине тільки на ваше сприйняття самої картинки. Бо втілення проекту в реальність дасть вам все, що не зможе передати жодна найфотореалістичніша картинка. Окремо варто зауважити: чим більша фотореалістичність - тим більше часу витрачається на підготовку та обробку сцени, відповідно це банально коштує вам більше грошей. Звісно, професійно створена сцена і правильно підібраний ракурс дозволить вам оцінити майбутній вигляд кімнати, та прийняти багато важливих рішень, тому впадати в крайнощі відносно якості картинки не варто.

Третє, на що варто звернути увагу - пофесійно підготовлені креслення. Часто люди з художньою освітою не розуміють конструкторської, інженерної частини. Проблема посилюється тим, що в нас існує брак спеціалістів з ремонту на ринку і ви змушені брати людей, які ще вчора не займались ремонтами. Непрофесійно підготовані креслення, які не відповідають стандартам, можуть бути невірно прочитані. Складні для розуміння вузли, які не пояснено в документації додатково, можуть бути невірно зрозумілі спеціалістами з малим досвідом. Це призводить до невірної реалізації вузлів, а потім ви втрачаєте кошти на переробку або помічаєте невідповідність на стадії, коли ремонт добігає кінця. Ми вважаємо, що читабельність документаціїї, її зрозумілість спеціалістам будь-якої кваліфікації, однозначність читання - третій кит правильного дизайн-проекту.

Коли ви робите ремонт "по-старому", ви набуваєте усіх супутніх проблем:

  • незручне і непродумане планування загального призначення "для всіх»
  • головний біль на десяток років, через непродумане розміщення функціональних елементів (згадаємо вимикачів світла, до якого будете змушені вставати з ліжка щовечора)
  • отримати в реальності не зовсім те, що малювали у себе в голові без можливості безкоштовно і швидко все змінити

Що дає грамотний дизайн-проект?

Заощаджуємо гроші. Грамотно складений проект дозволить вам планувати ваш бюджет в ході ремонту і складе уявлення про вартість всіх необхідних робіт. В кінцевому підсумку завдяки заздалегідь спланованому дизайн-проекту ви зможете істотно банально заощадити свої фінансові кошти.

Готовий візуальний образ. У вас з'являється можливість на власні очі побачити інтер'єр своєї майбутньої квартири і зрозуміти наскільки точно він відповідає вашим уподобанням та смаку. Можливо, ви побажаєте внести в нього якісь зміни, які, як вам здається, здатні істотно змінити на краще ваше житло. Погодьтеся, що всі поправки краще вносити ще до початку ремонтних робіт, і це зможе заощадити не тільки гроші, а й час.

Ефективність та безпечність ремонту. Фахівці надають вам пакет технічної документації, в який входить схема комунікацій, кондиціонування і електрозабезпечення квартири, а також відображаються різного роду складні конструкції, зонування приміщення і його перепланування. Все це не тільки дозволяє здійснювати ремонтні роботи більш ефективно, але і надає вам можливість безпечної експлуатації квартири після завершення в ній ремонту.

Філософія і унікальність g.graphics в тому, що знання, досвід, процес розробки архітектурних і дизайн-проектів і їх практична реалізація тісно пов'язані. Ви отримуєте рішення від професіоналів орієнтованих на кращі практики і технології архітектури та дизайну в Хмельницькому. Пропонуючи вам ідеї, основний упор робимо не тільки на красу і естетику, але не забуваємо про функціональність і можливості технічної реалізації. Наявний досвід дозволяє нам враховувати реальність реалізації запропонованих ідей, виходячи з наявних будівельних технологій і матеріалів в регіоні. Ми не тільки розробляємо, але і втілюємо більшість проектів особисто. Знаходимося в тісному контакті з власниками під час будівництва і довгий час після. Це дозволяє нам отримувати зворотний зв'язок, ґрунтуючись на реальній експлуатації об'єктів. Кожен наступний раз ми враховуємо отриману інформацію і робимо ваш будинок ще зручнішим. Ми любимо свою роботу, створювати і підвищувати комфорт життя. Довірте нам свою оселю!

https://gonchar.graphics

 

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up