Новини компаній: У чому краса пробкових шпалер

Новини компаній: У чому краса пробкових шпалер

Красивий і натуральний оздоблювальний матеріал, завжди цінувався на ринку будівельних товарів. Коркові шпалери - це досить новий продукт на прилавках, але він вже встиг вразити унікальними і екологічно чистими властивостями, завдяки чому є ідеальним рішенням для внутрішньої обробки приміщень.

Пробка є натуральним матеріалом, тому і шпалери, виготовлені з неї, будуть екологічно чистими. За формою виробництва їх поділяють на: в рулонах, плитах або аркушах. Шпалери, виключно з пробки, дуже дорогі, за своєю вартістю, до того ж клеїти їх потрібно тільки професіоналові. Для самостійного обклеювання зручніше використовувати шпон пробку на папері або флізелін, котрі також є виготовляються з натурального матеріалу, з індивідуальною та унікальною текстурою волокна.

Серед переваг коркового покриття можна виділити:

  • підвищена звукоізоляція;

  • хороша теплопровідність;

  • не притягують до себе бруд і пил;

  • не схильні до окислення;

  • вогнестійкі;

  • вологостійкі;

  • приховують дефекти і нерівності стіни;

  • багато кольорів, текстур;

  • гіпоалергенні;

  • екологічно чисті.

Приміщення, обклеєні такими шпалерами, будуть максимально наближені до живої природи. Пробкові шпалери наповнять кімнату вишуканим дизайном і свіжістю.

Виробництво пробкових шпалер

Пробку виготовляють з кори дерева, вона складається з величезної кількості мікропор. Внутрішню частину отвору заповнює повітря. І розташовані вони дуже близько один до одного. Перевага цього матеріалу в тому, що він має прекрасну тепло- і звукоізоляцію.

Типи коркових шпалер:

  1. Коркові шпалери без основи;

  2. Шпалери з пробки з целюлозною (паперовою) основою.

Перший тип шпалер вважається більш популярним, так як саме він найбільш натуральний. Він не містить в своєму складі клей. Виготовляють його наступним чином: подрібнюють кору до стану крихти, пресують, нагрівають при величезних температурах і мікрочастинки приклеюються один до одного природним шляхом. Такий тип шпалер відзначається високою ціною.

Набагато дешевшими будуть шпалери на основі з паперу. При їх виробництві на папір просто наносять паперовий шпон. Вони мають немаленьку гаму кольорів.

Пробку можна застосовувати як з класичним варіантом інтер'єру, так і сучасним. Вона добре поєднується зі скляними, кам'яними і бетонними предметами декору. Коркові шпалери дозволяють урізноманітнити стіну різними мозаїками і індивідуальними рішеннями. Кольорів досить багато, завжди можна вибрати щось своє.

Кілька корисних порад щодо технології поклейки пробкових шпалер

Шпалери досить важкі, тому обираючи їх, варто придбати спеціальний клей. Покриття дуже вимогливе. На площині не повинно бути дефектів. Полотна або листи необхідно клеїти встик один до одного. Інших варіантів обклеювання просто немає. На стінах не повинно бути ніякого старого складу, так як важке покриття, може, саме в цьому місці відірватися. Після підготовки стіни, обов'язковою умовою є грунтовка. Після її повного підсихання можна приступати до обклеювання.

На сучасних упаковках клею детально прописані інструкції по застосуванню. Наприклад, на клеї, буде вказано, на яку площу він розрахований і якою кількістю води, потрібно його розбавляти. Спеціальний склад клею, для такого виду шпалер, відрізняється своєю густотою, тому пензлем буде незручно наносити розчин. Для цього рекомендується використовувати валик або шпатель.

При приклеюванні полотен, потрібно бути уважним, так як в місцях згину воно може легко тріснути, і згодом це не виправити.

Як і при сушінні інших шпалер, заборонено відкривати вікна. Якщо, звичайні сохнуть - дві доби, то тут може знадобитися до чотирьох діб (мінімум троє). Після того як всі полотна висохнуть, стіни можна покрити захисним лаком, але знову ж таки, спеціальним для коркових покриттів, який буде не допускати осад пилу, але при цьому пропускати повітря.

Якщо ремонт планується в кухонному приміщенні, то перед обклеюванням, обов'язковою умовою, є просочення спеціальним засобом, який дозволить шпалерам не вбирати запахи від приготування їжі. Коркові шпалери ідеально підходять для дитячих кімнат, так як, окрім гарної звукоізоляції, вони є чистим матеріалом, який підходить навіть для алергіків і астматиків.

Натуральна деревина приносить в приміщення затишок, комфорт і домашню атмосферу. Використовуючи даний вид облицювання можна надовго забути, що таке ремонт, адже коркові покриття мають дуже великий гарантований термін експлуатації. Ознайомитися із різновидами коркових шпалер і підібрати необхідний саме вам варіант ви можете на сайті http://domprobki.com.ua/.

 

на правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up