Що ви знаєте про мікрорайон Дубове? (ТЕСТ)

Що ви знаєте про мікрорайон Дубове? (ТЕСТ)
  • Частина міста, історія якої почалася кілька століть тому.
  • Перевірте, що ви знаєте про мікрорайон Дубове за допомогою тесту від vsim.ua.

Офіційного поділу на мікрорайони в місті немає. Попри це хмельничани розділяють частини міста за вулицями, об’єктами та, звісно, історією. Адже кожен мікрорайон має цікаве минуле. 

Скажімо, мікрорайон Дубове розпочав свою історію на початку 18 століття. Тоді проскурівська управа вирішила більш ефективно використовувати свої заміські землі для поповнення міського бюджету. Було прийняте рішення побудувати на річці Кудрянці два ставки й млини в урочищах Ракове та Дубове. 

Йшов час. Майбутній мікрорайон поступово заселявся. Згодом розширився та розбудувався. Тепер в цій частині міста зростають новобудови, розташовані освітні й медичні заклади, працюють магазини та гуртово-роздрібний овочевий центр «Дубово».

Відео дня

Перевірте, що ви знаєте про мікрорайон за допомогою тесту. Результатами діліться в коментарях. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Valentyna Matsan

    Найперша водопровідна башта в місті, обслуговувала військове містечко, в той час там були казарми, деякий час там проживав письменник Купрін
  • Девіс Хоуел

    Більше всього на ньому відмивання грошей, але для людей нічого не зробили...
  • Оксана Вергелес

    Я знаю, що зробили базар і стоянку- загородили, місця для інвалідів виділили "все для людей".. та згодом стоянку зробили платну -начальству все мало...всі прибазарні двори забиті машинами...клас..
  • Sasha Emelchuk

    8/10
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up