Сила громади у її єдності

Громадські слухання, які відбулися у Волочиську вкотре показали наскільки потужно люди можуть впливати на ті чи інші рішення, коли вони єдині у виборі.

Ще 21 листопада до міської ради надійшов лист ініціативної групи із підписами з організації слухань щодо розвитку спорту і спортивної інфраструктури.

Звичайно, сьогодні спорт потребує підтримки і державної, і меценатської. Із виступу міського голови Костянтина Черниченка присутні дізналися про суми, скільки виділяється, які види спорту розвиваються, досягнення, успіхи. До речі, показова цифра: із 100 гривень бюджетних грошей - 65 спрямовуються на реалізацію програм пов’язаних із дітьми, у тому числі і спортивних. Решта на такі важливі сьогодні питання — дороги, водогони, освітлення, ремонти соціальних закладів. Одне слово, є куди спрямувати кошти аби підвищити комфорт, покращити інфраструктуру.

Так от, одним із пунктів громадських слухань був ремонт місцевого стадіону Юність. А в листі чітко було прописано — залучення коштів територіальної громади на реконструкцію. Звідки виникло це питання. Волочиський футбольний клуб Агробізнес, який виступає у другій лізі фактично гарантував собі підвищення у класі. А у першої ліги вимоги, зокрема, і до стадіонів на порядок вищий. Тобто професійний клуб хотів за рахунок платників податків вирішити свої проблеми. Для цивілізованого спортивного світу — це нонсенс. Професійний спорт усюди фінансується за кошти меценатів. Вони утримують команди, будують стадіони, зрештою, вони на цьому заробляють гроші.

І тут Волочиськ вибухнув і на вулицях і у сомережах.

Дініс Смутніцький Мерія має можливість надати в оренду місцевий Стадіо Олімпіко ФК Агробізнесу, наприклад за 1 грн., взамін реконструкція. Хочете 1-ї ліги? - будь ласка. Цемент в поміч. Але робити це за кошти платників податків не треба

Татьяна Деркачук Агробізнес хоче займатися футболом, хай і займається - будує свій особистий стадіон і оплачує все за свій рахунок. Тому що скоро Собуцький приватизує стадіон типу для команди, вони ж такі "молодці"а місто буде, вибачте, сосати х.... . А панові Черниченку розумнішим потрібно бути, є набагато більше проблем важливіших ніж задоволення амбіцій Собуцького. А команда "Агробізнес" то його особистий бізнес і жодного відношення до Волочиська немає.

Маша Вільчак реконструкція потрібна стадіону повністю!! спорт діло гарне , але це не повинна бути приватна територія і 22 год влітку вже закривають стадіон. я маю право там позайматись, адже проживаю в м. Волочиську від народження. І це не поодинокі випадки. Ясно коли би йшлось про розпивання спиртних чи куріння . То не можна на велосипедах , колясках Скоро будемо літати над стадіоном , бо Агробізнес попали в якусь лігу!! Вибачте, на емоціях!!!!!!!

Валерий Гаврищук А хто з жителів нашого району, міста грає у цій команді? А чи вчасно виплачують заробітну плату працівникам Агробізнесу? А може краще звернути увагу на дитячий футбол. Адже унас стільки дітей займаються футболом на стадіоні, гравців в команді нема. Може щось не так у підготовчому процесі?

Реконструкція стадіону обійдеться не мало-не багато десь 30 мільйонів гривень. Звідки ці кошти забрати, запитують люди. З Маначина, де протікає дах у школі, і дітям на уроках капає з гори, чи можливо з Тарноруди, чи з Гарнишівки, де проблема із питною водою, тому потрібно будувати водогони, чи відмовитися від сортувального цеху твердив побутових відходів і повторити долю Львову? А ще школи, садочки, ФАПИ, дороги, підтримка того ж дитячого спорту — працювати є над чим.

Організатори громадських слухань, вочевидь, відчули настрої з яким прийдуть люди на зібрання і що буде, коли з трибуни озвучать вимогу виділити кошти на реконструкцію із бюджету. Тому і риторика була зовсім іншої. Власник ФК “Агробізнес” Олег Собуцький взяв на себе зобов’язання повністю профінансувати реконструкцію. Всі отих 30 мільйонів і не просити ані копійки із міського бюджету. Причому, на вимогу учасників слухань, зробити стадіон багатофункціональним, аби там займалися представники інших видів спорту, а також облаштувати і міні поле. І доступ теж загальний, згідно графіка. Вже до першого квітня має бути облаштована дренажна система, полив, а до серпня завершаться усі роботи.

Таке рішення — це однозначно перемога небайдужих людей, які своєю активністю, наполегливістю змусили представників бізнесу самим платити за свої забаганки. Це вкотре доводить, що від сили і цілеспрямованості кожного виграє уся громада.

 

на правах реклами 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up