Точка зору: Як можна ставити надприбутки контрабандистів та іноземних корпорацій вище за національні інтереси України?

Точка зору:  Як можна ставити надприбутки контрабандистів та іноземних корпорацій вище за національні інтереси України?

«Вето Президента на наш закон – шикарний подарунок контрабандистам. Порошенко показав, що за контрабанду лісу вони відбудуться легким переляком або штрафом у 300 гривень. А могли б сісти в тюрму на 5 років чи навіть на 12 років за повторне скоєння злочину. Після вето Президента ні в кого не залишилось сумнівів, що влада «кришує» контрабанду лісу-кругляка і хоче, щоб необроблена деревина вивозилась і надалі з України. Ми порахували, що у 2017 році з України під виглядом дров незаконно вивезли близько 14 тис вагонів з лісом кругляком. Організувати таку масштабну контрабанду без сприяння корумпованих лісгоспів, митників, силовиків та урядників неможливо!

Сьогодні наш ліс везуть у Польщу, Угорщину, Чехію, де його переробляють. Потім в Німеччину, Францію або до нас везуть готові меблі. Натомість, Радикальна партія добивається, щоб ці меблі робили в Україні та продавали готову продукцію на весь світ, а українці мали робочі місця та гідні зарплати. Тому Радикальна партія робить все, щоб подолати вето Президента на цей закон та ініціює створення у ВР Тимчасовї слідчої комісії для комплексної перевірки роботи всіх лісгоспів та Державного агенства лісових ресурсів України. Ми захистимо ліси України, адже очевидно, що для нинішньої влади головне – іноземні кредити, а для нас – інвестиції в промисловість, робочі місця та доходи українців!», - наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Саме тому Радикальна партія Олега Ляшка направляє звернення до Верховної Ради України щодо подолання вето Президента України на Закон України №5495 про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка. Нагадаємо, що 23 липня 2018 року Президент Порошенко П.О. наклав вето на закон про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка №5495, ініційований фракцією Радикальної партії Олега Ляшка. Радикальна партія Олега Ляшка вважає, що це величезна помилка, вкрадені в українців робочі місця і достойні зарплати та удар по екологічній безпеці держави.

У 2015 році РПЛ домоглася запровадження 10-річного мораторію на експорт лісу-кругляка. Але, на жаль, триває вивезення українського лісу за кордон цілими вагонами та ешелонами. Тільки за минулий рік під виглядом дров до ЄС контрабандисти вивезли 1 млн. кубометрів української деревини.

Виходячи з наведеної інформації, Радикальна партія Олега Ляшка вимагає від Голови Верховної Ради України і народних депутатів України винести на розгляд парламенту питання подолання вето Президента на Закон України №5495  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів". Норми Закону відповідають державним інтересам України та не суперечать жодним міжнародним домовленостям України.

«Радикальна партія Олега Ляшка розпочинає масштабну кампанію по захисту лісів через те, що Президент Петро Порошенко заветував закон Радикальної партії про криміналізацію контрабанди лісу-кругляка. Тому, депутати всіх рівнів від Радикальної партії Олега Ляшка ініціюють звернення до Верховної Ради щодо подолання вето Президента України на Закон України №5495 про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка.

 Ми єдиною та потужною силою виступаємо на захист лісів, адже ліс, це не лише – багатство країни, але й робочі місця і зарплати для українців. Радикальна партія глибоко обурена недалекоглядністю політики нинішньої влади, яка позбавляє державу лісових насаджень та робочих місць для своїх громадян.

Дбаючи про лісове багатство України, у 2015 році радикальна команда Олега Ляшка добилася запровадження 10-річного мораторію на експорт лісу-кругляка.  Завдяки дії мораторію, по всій Україні створено сотні нових виробництв і тисячі робочих місць. Мораторій на вивіз лісу-кругляку сприяв тому, що виробництво в регіоні зростало, а експорт сировини зменшувався. Як наслідок, підприємці мали можливість заробляти на продажі товарів з високою доданою вартістю, підприємства модернізувалися, а українці залишалися в країні, отримуючи конкурентні зарплати і перспективи. Для Хмельниччини - це питання є особливо актуальне. Але спритні ділки продовжують вивозити український ліс за кордон цілими вагонами та ешелонами. Так, понад мільйон кубометрів лісу виїхало в ЄС незаконно, всупереч мораторію на експорт лісу-кругляку і всупереч європейському законодавству. Це близько 14 тисяч вагонів кругляку, які вивезли закордон під виглядом дров. Ми вимагаємо, щоб винні понесли жорстке покорання.», - повідомила голова Хмельницької ТО Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Зеленко.

 

Автор: Ганна Іваненко

 

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up