На Хмельниччині деякі члени комісій не підготовлені до роботи на виборах – КВУ

На Хмельниччині деякі члени комісій не підготовлені до роботи на виборах – КВУ
Всі дільниці на Хмельниччині відкрились вчасно. Гострих порушень у їх роботі не виявили, однак було чимало недоліків. Проблеми стосувались переважно роботи членів дільничних комісій. Деякі з них не мають елементарних знань про новий закон про вибори, інші не знають, куди потрібно везти протоколи.
- Робота членів дільничних комісій викликає занепокоєння. Перед виборами на Хмельниччині з працівниками комісій проводили навчання, - каже голова Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України Юрій Ануфрієв.
Після того, як були сформовані дільничні комісії, відбувались заміни  – мінялись як члени, так і керівники комісій. Зрозуміло, що якість роботи буде дуже низька. Зараз деякі члени комісій не мають елементарного поняття про новий закон про вибори. Також виявляють випадки, коли  деякі члени дільничної виборчої комісії не знають, куди везти протоколи. Раніше возили в окружну комісію, сьогодні протоколи повинні здати в територіальні виборчі комісії сільські, а територіальні – в районні, - пояснює Юрій Ануфрієв. 
Проблеми виникли і з бюлетенями. Вчора, 24 жовтня, виборчі дільниці Городоцького району могли залишитись без необхідних бюлетенів – їх просто не встигла надрукувати. Робили це вночі у Чернівцях. Однак виборчий процес у районі це не зірвало.  Додрукували  більше півтори тисячі бюлетенів і в Кам’янці-Подільському. Наразі спостерігачі зафіксували кілька випадків, коли дільничні комісії отримували пачки бюлетенів, де їх кількість відрізнялась від тієї, яка була зазначена – їх було або більше, або ж менше. Однак, як переконують в обласному осередку комітету виборців, бюлетенів вистачає скрізь. 
Станом на 12 годину особливих порушень під час виборів на Хмельниччині не зафіксували. Стало відомо, що у Шепетівському районі Центр сталого організаційного розвитку проводить дослідження, під час якого опитують мешканців, хто і як проголосував. Наразі обставини та законність таких дій з’ясовуються. В цьому ж районі спостерігачі зафіксували автомобіль із написом «Аграрна партія України», який їздив від одної дільниці до іншої. За словами спостерігачів, це є фактом непрямої агітації, однак звинуватити у цьому їх не можуть. 
Ще один недолік зафіксували у роботі дільничної комісії №52. Там члена комісії не допустили до роботи через те, що той не прийняв присягу. 
Як проходять місцеві вибори у Хмельницькому: всі події ТУТ.
Коментарі (1)
  • PAL

    С кем поведешься, от того и наберешься. Столько лет все голосуют, а как надо в хрен не дуют. Так и будем жить опять,  это хрен с корня лизать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up