Дороги і транспорт Хмельницького: зупинки, аварії та штрафи за автокрісла

Дороги і транспорт Хмельницького: зупинки, аварії та штрафи за автокрісла
Аварія 10 грудня на перехресті вулиць Панаса Мирного та Озерної
  • Протягом минулого тижня на дорогах міста спіймали 42 п’яних водія.

  • Хмельницькі патрульні вже почали штрафувати водіїв через відсутність дитячих автокрісел.

  • Запустили автобусний маршрут №3, а на №2 випустили нові автобуси.

  • У міськвиконкомі взялися за нові зупинки.

Журналісти vsim.ua продовжують аналізувати ситуацію на дорогах Хмельницького. Від 9 до 15 грудня у місті сталося 39 аварія. Це на 2 менше, ніж тижнем раніше. У ДТП отримали легкі травми сім людей, серед яких двом знадобилася госпіталізація. Крім того, поліцейські спіймали 42 п’яних водія. Найчастіше їх ловили на проспекті Миру. Таку інформацію надали в управлінні патрульної поліції у Хмельницькій області. У Хмельницькому нарешті запустили автобусний маршрут №3, а на маршрут №2 вийшли нові автобуси. У міськвиконкомі задумали встановити дві нові зупинки — на вулиці Січових стрільців та Шевченка.

Збили 18-річного хлопця

Аварія сталася ввечері 9 грудня на вулиці Тернопільській. За попередньою інформацією, водій автомобіля «Dodge» наїхав на 18-річного пішохода. Хлопця з місця ДТП забрала карета швидкої, його госпіталізували. Юнак отримав забої правої ноги та перелом лівої. Рух тролейбусів був заблокований, іншого транспорту — ускладнений. За фактом аварії відкрили кримінальне провадження. 

Відео дня

Великі автобуси на другому маршруті

10 грудня на маршрут №2 «Гречани — Ракове» виїхали нові автобуси перевізника «Автогаз-Захід». Марка нових транспортних засобів — «Scania». Вони мають низьку підлогу та їздять на природному газі. Ми проїхалися новими автобусами та зняли для вас фото й відео.

Старі автобуси на новому маршруті

Того ж дня, 10 грудня, у Хмельницькому запустили новий автобусний маршрут №3. Він сполучає філармонію та мікрорайон Озерна. Курсують автобуси такими вулицями:

Поки маршрут обслуговує КП «Електротранс». Хмельничан возять великогабаритними автобусами, які раніше їздили на маршруті №2. Ми перевірили цей маршрут. Що цікавого побачили, дізнавайтеся у матеріалі.

Не розминулися два легковика

Ще одна ДТП сталася 10 грудня на перехресті вулиць Панаса Мирного та Озерної. Близько 15-ї години там зіткнулися два автомобілі. Водій «Hyundai» при повороті ліворуч не надав перевагу у русі «ВАЗ», який їхав у зустрічному напрямку прямо та допустив з ним зіткнення. У результаті автомобілі отримали пошкодження. Внаслідок аварії ніхто не постраждав. На водія «Hyundai» патрульні оформили адмінпротокол за статтею 124 КУпАП (ДТП без постраждалих).

Хочуть встановлювати зупинки

У виконкомі міськради вирішили, що на вулиці Січових стрільців потрібна нова зупинка. Встановлюватиме її приватне підприємство «Назар». Рішення про це прийняли 12 грудня. Павільйон для очікування транспорту буде навпроти ТЦ «Агора».

Крім того, виконкому пропонують встановити ще одну зупинку навпроти прикордонної академії на вулиці Шевченка. Зараз на цьому місці є лише лавка. Проектом рішення передбачено, що встановлюватиме павільйон приватне підприємство — ТОВ «Техінсервіс 777». На новій зупинці буде автомат для продажу кави.

Два дні Гречани були без тролейбусів

На вулиці Курчатова комунальники взялися обрізати дерева. Для цього потрібно було відключати контактну мережу, тому запланували припинення руху тролейбусів у мікрорайон Гречани. «Рогаті мали не їздити протягом трьох днів — від 11 до 13 грудня. Проте не постійно, а лише від 07:00 до 17:00. Однак комунальники з деревами впоралися раніше. І вже 12 грудня о 15:00 рух тролейбусів повністю відновили.

Вже штрафують через автокрісла

У Хмельницькому патрульні вперше оштрафували водія через відсутність спеціального засобу (автокрісла, бустера чи ременя) для фіксації дитини, яка сиділа на передньому сидінні авто. Зупинили чоловіка на вулиці Толстого. Поліцейські запідозрили, що він «під кайфом». Проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння він відмовився. Через це може отримати штраф розміром 10 200 гривень, а також позбутися прав на один рік. Це залежатиме від рішення суду. А от штраф за неправильне перевезення дитини — 510 гривень — має сплатити вже. Однак його ще можна оскаржити у суді.

У Хмельницькому вперше оштрафували водія за відсутність дитячого автокрісла
Ілюстративне фото

Статистика ДТП з 9 по 15 грудня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up