Дорожники ремонтують 40-річний міст у Хмельницькому районі

Дорожники ремонтують 40-річний міст у Хмельницькому районі
Тут і далі фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області
  • Відновлюють міст через річку Вовчок у Михайлівці. 

Цьогоріч під час весняно-осіннього сезону в Хмельницькій області активно ремонтували дороги та мости. Навесні оновили асфальт на “новому мосту” по вулиці Грушевського в Хмельницькому. А ще кілька мостів підлатали в області. Декотрим було близько 50-70 років і вони не ремонтувалися раніше. 

Також в рамках експлуатаційного утримання дорожники ремонтують аварійні мости під час воєнного стану. Це роблять щоб не допустити ускладнень транспортного руху на державних дорогах. 

Однією із таких є мостова переправа через став річки Вовчок у селі Михайлівка, Розсошанської сільської громади. Цій переправі понад 40 років. Весь цей час вона знаходиться в експлуатації. Оскільки 12-метровий міст вже значно зносився, його вирішили привести до належного стану. Про ремонт повідомили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Відео дня

Що уже зробили на об’єкті?

На підходах до мосту утворились розмиви, що могли б спричинити руйнування конструкції двох опор, та як наслідок, частини конструкції мосту.

Тож дорожники відновили кам'яну кладку берегових та проміжних опор та оштукатурили місця відновлення цементним розчином.

На одній з берегових опор мають облаштувати фундамент з бетону та підсилити його армуванням в опалубці.

На даний час підрядник облаштовує просторовий каркас армування поясу фундаменту, а також кам'яну кладку на продовжені відкрилка берегової опори для упору та підсипки ґрунту у відкіс підходу до мосту в місці розмиву.

Окрім підсилення опор та укріплення відкосів насипу на підходах до штучної споруди, також у планах:

На підходах до мосту також встановили дорожні знаки з показниками обмеження загальної маси транспортних засобів та навантаження на одну вісь.

— Зауважуємо, що стабільне функціонування мостів під час воєнного стану необхідне для забезпечення логістики. Вектор ремонту – маршрути, яким проходять основні обсяги товарів цивільного та військового призначення, не тільки для нашого регіону, а й всієї країни, — додають у Службі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    "Цьогоріч під час весняно-осіннього сезону в Хмельницькій області активно ремонтували дороги та мости". Не смішіть людей. Активно вони тільки бюджетні кошти загрібають, за якими під час війни контроль взагалі відсутній.

keyboard_arrow_up