Хто заробляє на ремонтах доріг Хмельниччини 2023 року (ІНФОГРАФІКА)

Хто заробляє на ремонтах доріг Хмельниччини 2023 року (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Фірма Лабазюка більше не є лідером за сумою укладених контрактів.

  • Найдорожчий об’єкт оцінюється у понад 244 мільйони гривень.

До початку повномасштабного російського вторгнення на Хмельниччині активно ремонтували дороги. Зокрема, такі проєкти були відомі під брендом «Велике будівництво». З початком вторгнення витрати на дороги різко скоротилися. Такими були результати аналізу журналіста vsim.ua. Огляд стосувався закупівель теперішніх Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області та Служби місцевих доріг Хмельниччини. Вони обслуговують дороги регіону, за виключенням тих, які перебувають на балансі міських комунальних підприємств, зокрема, міста Хмельницького.

Такий же аналіз журналіст vsim.ua провів щодо закупівель за період від початку цього року. В результаті вийшов рейтинг десяти підприємств з найбільшою сумою контрактів. Як з’ясувалося, з ними уклали договорів на суму у понад 1,42 мільярда гривень. За весь минулий рік перша десятка рейтингу мала контрактів на суму в більш як 372 мільйони гривень. Тобто витрати на дороги значно зросли.

Лідером рейтингу підрядників цього разу є вінницьке ТОВ «Група компаній „Автострада“». Воно уклало договорів на суму в майже 682 мільйони гривень. Минулими роками лідером, нагадаємо, було акціонерне товариство «Ю Ар Ді Українські дороги» («Хмельницьке ШБУ №56»). За даними аналітичної системи «YouControl», його кінцевим власником є нардеп Сергій Лабазюк. Цього разу воно на третьому місці. Другу ж позицію має дочірнє підприємство «Хмельницький облавтодор», підпорядковане державі.

Відео дня

Також назвемо приклади найдорожчих об’єктів цього року:

У всіх випадках замовником є Служба місцевих доріг Хмельниччини. Перші два об’єкти віддали ТОВ «Група компаній „Автострада“», третій — АТ «Ю Ар Ді Українські дороги».

Повний рейтинг переглядайте в інфографіці. Для підготовки використані дані сервісу «bi.prozorro» та «YouControl». Закупівлі можуть включати як ремонт та будівництво доріг, так і проєктування, експертизу, нагляд та подібні послуги.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Віталій Українець

    Вимагаю припинити використовувати чайники для проведення ремонту доріг!

    Це якісь жахливий атавізм!

    Бітум з московії зупинити,робити бетонні дороги!
  • Іван Михайлець

    отримаэ Гранат
  • Владимир Жилюк

    Можна довіряти новинам які пише такий журналіст?
  • Владимир Жилюк

    Альо шановні редактори в списку компаній які ремонтували дороги ви вказали що Компанія Лабазюка Ю АР ДІ заснована в 1994 році і працює вже 29 років, в той час коли ШБУ 69 яку купив Лабазюк недавно і потім переімінівав в Ю АР ДІ працювало 24 роки. У вас редактори з індії чи Китаю? Чи це навмисне накручування робочого стажу? Досі кормити нас брехнею.На кого працюєте?

keyboard_arrow_up