Двоє загинули, троє постраждали: винуватець моторошної ДТП біля Скаржинець сидітиме 10 років

Двоє загинули, троє постраждали: винуватець моторошної ДТП біля Скаржинець сидітиме 10 років
Фото зі сторінки ГУ НП у Хмельницькій області
  • На Ярмолинеччині зіткнулися дві "Skoda Octavia". Машини розбилися вщент.
  • Рятувальникам довелось діставати з автомобілів тіла загиблих та поранених, які були заблоковані. 
  • В одному із авто було двоє маленьких дітей.

Над водієм, який спричинив смертельну аварію неподалік села Скаржинці Розсошанської тергромади, відбувся суд. Порушнику дали 10 років за ДТП з двома загиблими та трьома травмованими. А також сплатити 2 мільйони гривень моральної компенсації постраждалим у аварії. Він подав на апеляцію, однак Хмельницький апеляційний суд залишив вирок без змін. Винуватець ДТП проведе за ґратами максимальних 10 років передбачених санкцією ч. 3 ст. 286 КК України, повідомляють на сайті Хмельницької обласної прокуратури. 

Нагадаємо, ввечері 12 листопада 2020 року поблизу Скаржинець тоді ще Ярмолинецького району, сталась жахлива аварія за участю двох автомобілів марки "Skoda Octavia". Для зручності, автомобіль водія, винного в аварії, умовно позначимо "Skoda Octavia1", а інше авто - "Skoda Octavia2". 

Фото зі сторінки dtp_khm

34-річний водій “Шкоди1” був п’яний, він на ділянці дороги з обмеженою оглядовістю, на підйомі, почав обгін вантажівки. Виїхав на швидкості 100 кілометрів на годину на “зустрічку” й «у лоб» зіткнувся з іншим автомобілем "Skoda Octavia2", що їхав навпроти. В результаті 43-річний водій зустрічного легковика і 33-річний пасажир першого загинули на місці події.

Відео дня
Фото зі сторінки dtp_khm

Водій-порушник, 34-річна жінка і двоє 7-річних дітей з "Skoda Octavia2" постраждали. Їх з травмами різного ступеня важкості госпіталізували до Хмельницької обласної клінічної лікарні. На місці події працювали рятувальники. Їм довелося діставати з автомобілів тіла загиблих, які були заблоковані. 

Згодом з’ясувалось, що загиблим водієм “Skoda Octavia2” був колишній начальник Ізяславського відділення поліції Олександр Трубіцький, а в салоні знаходилися його дружина та діти. 

У суді першої інстанції обвинувачений визнав свою вину лише частково. Проте, неодноразово змінював показання, повідомляють на сторінці ХАС. Чоловік розповів, що прийшов з нічної зміни додому, випив, проспався. згодом з товаришем поїхали в піцерію, де знову пили алкоголь, опісля – вирушили до Кам’янця. Дорогою він згадав, що забув телефон, розвернувся й на зворотному шляху потрапив у ДТП. За однією з його версій, у сторону Хмельницького стояла колона машин. Він планував їх обігнати на "червоне" і стати попереду, а коли увімкнулося "зелене" – пішов на обгін. Суцільної лінії розмітки, зазначає, там ще не було.

За словами постраждалої дружини загиблого поліцейського, вона сиділа на передньому пасажирському сидінні. За кермом був її чоловік, позаду – малолітні син і донька. Вони рухалися зі швидкістю 50-60 кілометрів на годину своєю смугою руху, з увімкненими фарами. Ділянка дороги перед місцем аварії була відремонтована. Смуги руху не перекривалися, світлофорів не було, на місці ДТП була розмітка. Поблизу Скаржинець біля пішохідного переходу, як їхали на спуск, жінка помітила зустрічний автомобіль, що обганяв вантажівку на великій швидкості і рухався просто на них. Її чоловік не встиг нічого зробити.

У суді повідомляють, що за висновком інженерно-транспортної експертизи, з технічної точки зору причиною ДТП є дії водія "Skoda Octavia1", який виїхав на смугу зустрічного руху. А водій зустрічної "Шкоди2" не мав технічної можливості запобігти зіткненню.

Висновком токсикологічної експертизи показав у винуватця трагедії в крові 1,32 проміле етилового (винного) алкоголю.

Перша інстанція проходила у Ярмолинецькому районному суді. Там винуватцю призначили покарання - максимальних 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Також суд стягнув з нього на користь потерпілих близько 2 мільйонів гривень моральної шкоди.

З такими висновками погодилися й в апеляційному суді. Повний текст ухвали з мотивами ХАС мають проголосити сьогодні, 1 червня 2022 року о 16:00.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up