«Електронний квиток» з новим оператором запрацює 1 березня. Що треба знати пасажирам

«Електронний квиток» з новим оператором запрацює 1 березня. Що треба знати пасажирам
  • Встановлені у хмельницьких тролейбусах валідатори увімкнуть завтра, 1 березня.

  • В офісі нового оператора вже можна користуватися терміналами та купувати картки.

  • Що ще відомо?

Завтра, 1 березня, у Хмельницькому почне роботу система «Електронний квиток» з новим оператором — компанією «City Card System». У тролейбусах вже встановили валідатори, які невдовзі запрацюють. Сьогодні, 29 лютого, в офісі оператора провели брифінг, де розповіли про особливості тестового періоду, який припадає на березень. Спікерами були заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук та заступник директора «City Card System» Інна Артемчук.

Чого чекати у березні

Ряд послуг вже доступні для хмельничан і будуть доступними й надалі. У центрі міста, на Соборній, 71, працює фізичний офіс «City Card System». Його графік роботи — від 09:00 до 17:00 по буднях. Є також і колцентр з номером 0930631100 та Facebook-сторінка. Цими способами хмельничани можуть звернутися з різними питаннями щодо роботи «Електронного квитка».

Також для містян працюють мобільний додаток, сайт та платіжні термінали в офісі на Соборній. У терміналах можна поповнити старі й нові картки та купити фізичну картку нового оператора. Вартість картки складає 80 гривень. Планується, що в офісі терміналів залишиться 5, а ще 25 встановлять у різних місцях Хмельницького, перш за все у магазинах.

Відео дня

У мобільному додатку (доступний на Android та iOS) та на сайті можна зареєструватися, безкоштовно згенерувати віртуальну проїзну картку, а також поповнювати її та фізичну картку нового оператора. Наразі для старих карток у додатку послуг немає. У колцентрі журналісту vsim.ua розповіли, що поповнення старої картки у додатку з’явиться згодом, а на сайті за посиланням це вже можна зробити. Однак перевірити це автору цього матеріалу не вдалося — при введенні номера картки різними способами з’являється повідомлення, що її не існує.

Валідатори у тролейбусах обіцяють увімкнути вже завтра, 1 березня. Всі вони однакові, а не різні, як було раніше. З допомогою кожного з цих пристроїв можна оплатити проїзд фізичною карткою, віртуальною карткою шляхом генерації коду в додатку, а також банківськими картками та гаджетами з підтримкою NFC — смартфонами, годинниками тощо. У випадку генерації коду в додатку обов’язкового повинен бути точно виставлений час і наявне з’єднання з Інтернетом. Власникам пільгових карток вже слід їх валідувати.

Крім того, вже у березні планують почати встановлення валідаторів у комунальних автобусах. У додатку має також з’явитися можливість відстежувати рух тролейбусів, як у системі «Дозор».

Що не зміниться у березні

Для хмельничан наступного місяця все ще будуть доступні старі методи оплати проїзду в тролейбусах — готівкою та через QR-коди «ПриватБанку». Також можна буде звертатися до «Герцу» з заявами на повернення грошей, які

залишалися на проїзних карках станом на кінець січня. Заяву можна буде подати особисто за вісьмома адресами. Ймовірно, у квітні таких місць стане менше. Звернутися можна буде також через звичайну чи електронну пошту. За словами Миколи Ваврищука, така можливість буде і через рік.

Незмінними у березні й надалі залишаться тарифи на проїзд. Також працюватимуть сайт і додаток «Дозору», оскільки до нього підключені автобуси, на відміну від «City Card System».

Що зміниться у квітні й пізніше

Очікується, що в квітні почнеться повноцінна робота системи з новим оператором. Контролери будуть більш прискіпливо ставитися до пасажирів, особливо тих, які не дотримуються правил проїзду. Цього року перші валідатори мають з’явитися у приватному транспорті. Також планується повернення до виключно безготівкової оплати проїзду у тролейбусах.

Бортовий комп'ютер, камера відеоспостереження та валідатор

 

Термінал для купівлі та продажу карток

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Aleksiy Parahin

    Дуже зручно користуватися додатком у тролейбусі !!!

    А ще проїзд коштує 6грн. у додатку .
  • Віталій Юрченко

    Так і не зрозумів -як буде з пільговими картками для пенсіонерів та інших пільгових категорій?
  • Тетяна

    А що у нас в місті є комунальні автобуси?? 🤔

    Ю reply Тетяна

    Прікінь, є

    .... reply Тетяна

    є,  і давно
  • Наталія

    Як зареєструвати старі картки? Дванадцятизначний номер не реєструється

keyboard_arrow_up