У тролейбусах Хмельницького працюватимуть камери відеоспостереження

У тролейбусах Хмельницького працюватимуть камери відеоспостереження
Тут і далі — фото зі сторінки Миколи Ваврищука у Facebook
  • Система має запрацювати у березні.

  • Після цього камери планують встановлювати і в автобусах.

У хмельницьких тролейбусах триває встановлення камер відеоспостереження. Наразі їх встановили майже 70 — по одній у кожному «рогатому». Займається встановленням компанія «Сіті Кард Систем», яка є оператором «Електронного квитка». Фірма робить це власним коштом. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.

За його словами, камери сприятимуть зменшення кількості випадків пошкодження транспорту. У коментарі журналісту vsim.ua чиновник пояснив — випадки дрібно вандалізму бувають регулярно. До прикладу, люди розмальовують салони, а також інформаційні плакати та QR-коди, або й зривають їх.

Камери мають запобігти таким випадкам, оскільки пасажири розумітимуть, що за ними спостерігають. Також за необхідності можна буде отримати записи. До прикладу, щоб надати їх поліції. Зберігатимуть відео принаймні два тижні. Система має запрацювати у березні, коли встановлять усі камери та налаштують їх.

Відео дня

Встановлення камер відеоспостереження було однією з вимог до нового оператора «Електронного квитка». Надалі вони мають з’явитися і в автобусах, в тому числі приватних перевізників.

До слова, зараз у тролейбусах також встановлюють нові валідатори. Станом на зараз ними обладнали понад 60 «рогатих». Зрештою у кожному з них буде по три валідатори. За словами Миколи Ваврищука, закінчити планують до 1 березня. Після цього систему оплати запустять у тестовому режимі. Згодом валідатори, які і камери, мають з’явитися і в приватному транспорті.

— Ми хочемо зараз повністю протестувати систему на тролейбусах, бо це техніка, це програмне забезпечення, і якщо все буде добре, будемо зразу планувати встановлення валідаторів в автобусах. Звичайно, спочатку будуть великогабаритні автобуси, і так само до маршруток доберемося. Запит на можливість оплати карткою є, навіть більший, ніж в тролейбусах, тому що люди, які їздять на маршрутках, ще більше користуються картками. Тому щойно ми це відтестуємо, запустимо в тролейбусах, зразу будемо переходити до підготовчого періоду на автобусах, — розповів Микола Ваврищук.

На зображенні може бути: турнікет, трамвай та текст

Немає опису світлини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Вова Шмырко

    Toтальній контроль над наленням по всьому світу, коли введуть обов'язкову біометрію 5-і річних дітей, зараз вже вимагають біометричні дані 12 річних! ШИ(Штучний інтелект це той апокаліптичний,, звір", який буде контролювати людей, які не приймуть знак звіра на правиці і чолі будуть переслідувані, не зможуть нічого купувати, продавати токрім тих які прийму печатку,, звіра"!
  • Dale Chip

    Камери з розпізнаванням обличчя? А валідатори працюють з чіпом у руці?
  • Oleksandr

    Хороша ідея, подивимося чи це буде працювати, чи перестане як вайфай)
  • Boba

    Це дуже добре,бо люди поважного віку пхаются в тролейбус і їм байдуже що молодше покоління їде на роботу,а я особисто чула їхні розмови що скільки коштує і на якому продовольчому ринку, вони катаються бо їм сумно дома сидіти,а наразі війна будьте обережні більше будьте поблизу дому, кататися будем після перемоги, хтось спішить на роботу хто платить податки і військовий збір,і пенсійний збір а вам аби сусідкам розказати в якій ціні цибуля, часник, картопля, м'ясо,молоко  і на якому базарі дешевше,та щей скаргу на водіїв бігом катають якщо не зупиняється,або різко затормозив щоб не було ДТП та людина похилого віку погано трималася за поручні та впала.

    Людмила reply Boba

    Просіть в, Бога дожити до глибокого пенсійного віку та ще мати здоровʼя і памʼять, щоб їздити по ринках і вивчати ціни та ще щоб в гаманці хоч були кошти для придбання чим дешевших продуктів!))
    Адже НЕ від «хорошого життя» таким пенсіонерам приходиться їздити:?!!?

keyboard_arrow_up