30 корисних мобільних додатків для хмельничан (СПИСОК)

30 корисних мобільних додатків для хмельничан (СПИСОК)
Ілюстративне фото
  • Смартфон — невіддільна частина життя багатьох сучасних людей.

  • Переглядайте нашу підбірку корисних додатків.

Чимало хмельничан не можуть прожити без смартфона і дня. Мешканці міста спілкуються з близькими, пишуть повідомлення, сидять у соцмережах, знімають фото й відео. Ми підготували підбірку мобільних додатків, які можуть бути корисні кожному хмельничанину. Для кожного вказані посилання на Google Play і App Store, а також рейтинг.

Комунальні послуги

«iEnergo (Хмельницькенергозбут)» (Android 2,6, iOS 4,5) — це особистий кабінет споживача електричної енергії. Тут можна перевірити нарахування, обсяг спожитої енергії, надходження оплати та субсидії. Також додаток дозволяє сплатити за електропостачання.

«MyKmWater (Хмельницькводоканал)» (Android 3,8) — особистий кабінет, у якому можна оплатити послуги, передати показники лічильника, дізнатися про стан заборгованості та переплату.

Відео дня

Громадський транспорт

«CityCard» (Android 2,0, iOS 5,0) — додаток системи «Електронний квиток», офіційний запуск якого для хмельничан очікується цього тижня. Передбачається, що у ньому мешканці міста зможуть прив’язувати та поповнювати проїзну картку, купувати одноразові та місячні проїзні квитки, переглядати маршрути, графіки та пересування громадського транспорту у реальному часі.

Власний мобільний додаток має вже знайома хмельничанам система «DozoR City» (Android 4,6, iOS 4,7). Тут можна простежити пересування тролейбусів та автобусів у реальному часі, а також побачити графік прибуття за кожною зупинкою.

«EasyWay» (Android 4,7, iOS 4,6) — карта з маршрутами громадського транспорту. Дозволяє також планувати поїздки з пересадкою. З допомогою додатка можна відстежити переміщення транспорту. Окремо можна переглянути розташування транспортних засобів, пристосованих для перевезення людей з інвалідністю.

«City Track» (Android 3,2, iOS 4,4) — додаток має ті ж функції, що й «DozoR City». Проте у програмі інший дизайн та подача інформації про прибуття транспорту.

«CityBus» (Android 4,6) — додаток, аналогічний двом попереднім. Основна відмінність — можна відстежувати швидкість руху кожного транспортного засобу.

«Rozklad.in.ua» (Android 3,7, iOS, немає рейтингу) — додаток з розкладом руху тролейбусів. Можна дізнатися перелік зупинок маршруту та графік будь-якого маршруту для конкретної зупинки. Зазначені графіки нічних тролейбусних маршрутів, які не працюють вже кілька років. Також є контакти п’яти служб таксі.

Таксі

Є декілька служб таксі, які діють працюють у Хмельницькому та мають мобільні додатки:

Крім того, у тестовому режимі працює додаток «TaxiScanner» (Android, немає рейтингу). Він дозволяє порівнювати вартість поїздки у різних служб таксі за різними тарифами.

Їжа

«Mister.Am» (Android 4,7, iOS 4,8) — можна замовляти доставку їжі з ресторанів та кафе. Також програма дозволяє ставити оцінки ресторанам та кур’єрам.

«Glovo» (Android 4,6, iOS 4,8) — додаток для замовлення їжі, товарів та ліків. Можна відстежувати пересування кур’єра в режимі реального часу.

«McDonald's» (Android 3,1, iOS 2,9) — програма мережі ресторанів, заклад якої відкрився у Хмельницькому у серпні 2021 року. Додаток дає можливість дізнаватися про режим роботи у Хмельницькому та інших міста, переглядати меню, а за умови реєстрації — отримувати персональні знижки.

«Сільпо» (Android 4,8, iOS 4,2) — додаток мережі, яка у Хмельницькому налічує п’ять супермаркетів. Серед можливостей — онлайн-замовлення товарів з можливістю подальшого самовивозу або доставки кур’єром.

«АТБ-маркет» (Android 3,0, iOS 3,5) — пошук магазинів мережі, список покупок, акції та рецепти з підрахованою калорійністю. Ще один додаток від компанії — «Скануй Купуй» (Android 3,0, iOS 5,0). З допомогою нього можна робити покупки, не заходячи на касу. Програмою потрібно сканувати штрих-коди товарів, а оплачувати — банківською карткою в цьому ж додатку.

«Таврія В» (Android 2,7, iOS 1,0) — додаток для замовлення товарів, в тому числі з доставкою, супермаркетах мережі. Є можливість оплати онлайн.

Про місто

«KhmelTravel» (Android, немає рейтингу) містить інформацію про туристичні маршрути містом та областю, місця розваг, готелі, заклади харчування, цікаві місця та історичні будівлі. Попри те, що додатку вже більш як три роки, він виглядає недопрацьованим — деякі зображення не завантажуються, версія англійською не перекладена повністю.

«Khmel.naked» (iOS, немає рейтингу) — це частина однойменного проєкту, який покликаний показати справжній вигляд історичних будівель на вулиці Проскурівській, без реклами, бруду, кабелів тощо.

Різне

«Повітряна тривога» (Android 3,8, iOS 4,8) — інформує про початок повітряної тривоги та її закінчення, є карта тривог.

«Medics» (Android 2,9, iOS 2,7) — мобільний варіант системи «Medics». Серед функцій — запис до лікаря, перегляд направлень, рецептів та результатів аналізів, редагування персональних даних.

«Tabletki.ua» (Android 4,9, iOS 4,9) — додаток для ознайомлення з цінами на ліки в аптеках Хмельницького. Можна шукати найвигідніші пропозиції або найближчі аптеки з потрібним препаратом.

«Multiplex» (Android 4,8, iOS 4,9) — додаток кінотеатру в ТРЦ «Оазис». Можна переглядати афішу, обирати місця та сеанси й оплачувати квитки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Остап

    Як встановити ці додатки на такий телефон?

keyboard_arrow_up