Хмельничани обурилися змінам руху на Пілотській. Що кажуть чиновники

Хмельничани обурилися змінам руху на Пілотській. Що кажуть чиновники
Ліворуч — скріншот з Карт Google, праворуч — схема з допису Андрія Лісовського
  • Нова організація руху на перехресті з Трудовою не сподобалася водіям.

  • В департаменті пояснили, що сталася помилка.

  • Що тепер будуть робити?

На перехресті Пілотської та Трудової хмельницькі водії помітили зміну організації руху, яка їх не задовольнила. Там визначили порядок руху смугами для авто, що під’їжджають з боку мікрорайону Ракове. Згідно з розміткою, яка з’явилася нещодавно, машини з правої смуги мають їхати прямо й праворуч, з лівої тільки ліворуч.

Хмельничанин Андрій Лісовський у Facebook-спільноті департаменту інфраструктури написав, що, на його думку, така організація руху спричинить сильні затори на перехресті. Причина в тому, що більшість авто або їхали прямо, або повертали праворуч на Трудову. Тим часом ліворуч, у бік костелу, «повертає одне авто зі ста».

— Раніше без розмітки автомобілісти визначили собі, що смуга (яку віддали на поворот до костелу) мала напрям руху прямо і наліво, а смуга справа — лише направо (до вулиці Чорновола). Цим самим пропускна спроможність перехрестя була висока. Тепер же очікуємо великі затори й порушення правил (рух з лівої смуги прямо), — написав Андрій Лісовський у своєму дописі.

Відео дня

З приводу цієї ситуації журналіст vsim.ua звернувся до начальника відділу організації безпеки дорожнього руху департаменту інфраструктури міськради Павла Микитюка. Він розповів, що комунальники під час нанесення розмітки допустили помилку.

Насправді праву смуги відвели для повороту праворуч, а ліву для руху прямо та ліворуч. За словами чиновники, працівники комунального підприємства вже виправляють свою помилку.

Нагадаємо, що минулого місяця на дорогах міста почали з’являтися написи «ШКОЛА» та варіант англійською «SCHOOL». Їх розмістили поблизу закладів освіти. Частина хмельничан цьому обурилася. На їхню думку, такі написи може використати держава-агресор для ударів по закладах. Навіщо потрібні написи та що з цього приводу кажуть комунальники, дізнавайтеся з окремого матеріалу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Vitaliy Petrovich

    До чого тільки торкнуться, усе зіпсують!))
  • Руслан Болюх

    Вже виправили
  • Sergii Volkotrub

    На такий потік транспорту треба будувати додаткові полоси, а вони зігзаги малюють.

    Роганська Людмила reply Sergii Volkotrub

    Sergii Volkotrub подорожували? По місту?
    То будинки я так розумію зносимо?
    А куди поїдуть? Багато де має місце навпаки практика звуження доріг - частина дороги віддається для пішоходів/зеленої зони/ГТ. І уявіть, це навіть працює.
    Не хочете ви вчитися на чужих помилках, хочете особисто проходити цей непотрібний етап а потім впевнюватися в його неефективності

    Sergii Volkotrub reply Sergii Volkotrub

    Роганська Людмила Правильно, потрібно стимулювати людей до більшої активності. Щоб їздили, заробляли, подорожували і т.д. Інакше плюнуть на цей бардак і поїдуть звідси.

    Роганська Людмила reply Sergii Volkotrub

    Sergii Volkotrub то давайте знесемо всі будинки біля доріг для розширення самих доріг щоб простимулювати людей до ще більшого збільшення кількості транспорту. Геніально.
    Столиця Норвегії (багата країна до речі) тихенько плаче від таких порад

    Sergii Volkotrub reply Sergii Volkotrub

    Роганська Людмила Кількість транспорту збільшується. А балачками і малюванням зігзагів проблема заторів не вирішується.

    Роганська Людмила reply Sergii Volkotrub

    Sergii Volkotrub щоб потік ще збільшився?
    Тож думайте трошки...

    Vera Corolyova reply Sergii Volkotrub

    На жаль, немає можливості РОЗШИРИТИ проїжджу частину дороги!.. Чи є така можливість, але все "впирається" у "можливості" можновладців???...

keyboard_arrow_up