Електрозаправки у Хмельницькому — ціни та карта

Електрозаправки у Хмельницькому — ціни та карта
  • Електричні авто стають все більш популярними.

  • Серед актуальних причин цього — російське вторгнення.

  • Дізнавайтеся, де у місті є заправки та які тарифи.

Останніми роками електромобілі в Україні поступово набувають популярності. Це пояснюється більшою надійністю та меншими витратами на обслуговування. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні почалася паливна криза, внаслідок чого заправити авто стало майже вдвічі дорожче.

Таким чином електромобілі для українців стали ще більш актуальними, ніж, до прикладу, мешканців інших європейських країн. Адже навіть під час повномасштабної війни енергосистема працює стабільно, а ціни на електроенергію знизилися. Це дані «Хмельницькобленерго» для комерційних споживачів, якщо порівнювати січень та липень цього року. Та й про менший вплив електромобілів на довкілля також не варто забувати.

Перша електрозаправка у Хмельницькому з’явилася у травні 2016 року. Тоді в області було лише чотири електромобілі. Заправитися можна було безкоштовно. Платив за це власник заправки, він же власник розташованого поряд кафе. Комерційний інтерес полягав у тому, що зарядка коштувала дешево, а власник електрокара тим часом відвідував кафе.

Відео дня

Відтоді електромобілів у Хмельницькому стало більше, а разом з тим і заправок. З’явилася навіть служба таксі, автопарк якої повністю складається з електрокарів. Втім, зарядити авто безкоштовно вже не можна.

Зараз у Хмельницькому налічується 56 електрозаправок. Такі дані є на сайті plugshare.com. Ще одна заправка розміщена у мікрорайоні Видрові Доли, що на території Хмельницької ОТГ, і ще одна — на кільці при виїзді з міста у бік Кам’янця-Подільського. Це територія Розсошанської ОТГ.

Карта дозволяє відфільтрувати заправки за типом розетки, а також за додатковими параметрами, як наявністю готелю, закладу громадського харчування чи парковки.

Більшість заправок у місті належить харківській компанії «Автоентерпрайз». Карта її точок доступна у мобільному додатку. Там можна переглянути тип розетки, ціну електроенергії, вартість зарядки за годину, вартість парковки, якщо вона платна, та справність зарядної точки.

Фактична вартість заправки залежить від конкретної точки. Ціна електроенергії складає 5,99 або 6,5 гривні за кіловат. На окремих заправках додатково сплачується вартість паркування. Вартість зарядки складає від 22,5 гривні за годину (звичайна зарядка, більшість точок) до 150 гривень за годину (швидкісна зарядка).

Тривалість зарядки складає від 30 хвилин до 4 годин для звичайного стандарту, а для швидкісного — близько 30 хвилин. Безкоштовно зарядити електромобіль можна на заправках «WOG», втім разом з тим це й довго.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anry Golovatiy

    Автор не вірно висвітлює інформацію ціна на заправку формується з ціни за кіловат та ціни парковки, отже середня ціна виходить приблизно 9-12 грн кіловат в залежності від потужності зарядки

keyboard_arrow_up