Хмельничанин просить замінити валідатори у тролейбусах. Ми дізналися, чи будуть це робити

Хмельничанин просить замінити валідатори у тролейбусах. Ми дізналися, чи будуть це робити
  • Петицію про встановлення нових валідаторів створив Дмитро Данилюк.

  • Він нарікає на незручності, які відчувають хмельничани та гості міста.

Хмельничанин Дмитро Данилюк створив петицію, якій просить замінити валідатори у тролейбусах. У своєму зверненні він зазначає, що впровадження безготівкової оплати проїзду спричинила масові проблеми для мешканців та гостей міста.

Зокрема, для сплати через QR-потрібно бути клієнтом «ПриватБанка», та й цей спосіб не завжди працює коректно. Як наслідок, контролери часто роблять зауваження пасажирам, до того ж погрожуючи штрафом.

Тим часом купувати проїзну картку невигідно для гостей міста, а щоб сплатити банківською карткою, потрібно відволікати водія. На думку Дмитра Данилюка, вирішити проблему можна встановленням валідаторів, які підтримують оплату банківською карткою.

Відео дня

Станом на сьогодні, 3 вересня, петицію підтримала одна людина. Аби звернення розглянули на засіданні виконавчого комітету, голосів має бути 500. Переглянути петицію можна за посиланням.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про заміну валідаторів у тролейбусах на нові. Їхня головна відмінність — підтримка технології NFC. Остання дозволяє оплачувати проїзд з допомогою банківських карток з чіпом, а також гаджетами, як от телефони та фітнес-браслети. Нові валідатори також відрізняються кольором — синім. Тим часом старі мають помаранчевий корпус.

Директор комунального підприємства «Електротранс» Сергій Бобух розповідав журналістам vsim.ua, що заміна валідаторів дасть можливість пасажирам не відволікати водія для оплати проїзду картками та гаджетами.

Поки що для максимального охоплення транспортних засобів замінюють по одному валідатору на тролейбус. Станом на середину серпня встановили 20 нових пристроїв. Зокрема, це всі тролейбуси на маршрутах №4 та №4А. У перспективі планується заміна всіх валідаторів. Цим займається компанія «Герц» власним коштом.

Для контролю оплати проїзду пасажири, які скористалися банківською карткою або гаджетом через валідатор, мають пред’явити контролеру повідомлення про оплату або виписку з мобільного банкінгу. Про це сьогодні, 3 вересня, журналістам vsim.ua розповів директор комунального підприємство «Електротранс» Сергій Бобух.

Додамо також, що ще у березні цього року чиновники скептично ставилися до ідеї впроваджувати оплату банківською безпосередньо через валідатор:

— Ми розглядаємо цей варіант (оплати банківською карткою через валідатор — прим. авт.), але все ж таки ми б хотіли, щоб усі переходили на «Електронний квиток». Ми вивчали це питання, і, якщо взяти сусідні міста, то безпосередньо банківською карткою після запровадження «Електронного квитка» користується близько 15% людей, тобто 85% користуються проїзною карткою. Це набагато більші капіталовкладення в валідатори для того, щоб була можливість розраховуватися банківською карткою. Ми це питання ще вивчаємо, але наразі ми закликаємо переходити лише на проїзні картки, — розповів тоді заступник міського голови Микола Ваврищук.

У хмельницьких тролейбусах встановлюють нові валідатори. Чим вони відрізняються від старих
Нові валідатори. Фото Олега Малякіна

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (201)
  • Маринка Фурман

    Що до контролю вони дуже важні поставали. З криком до тебе відносяться до людей не раз бачила як вони кричали до людей
  • Юрий Бабяк

    Як завжди. Для людей виходить боком. Валідатор не продуманний. Завжди на кабіні водія посалося що його не можна відволікати, а зараз -- будь ласка.
  • PutnickFree

    Станом на 4 вересня петицію підписали 3 особи з 500 необхідних.
    Керничний Олександр Вікторович
    Александров Александр Александрович
    Лисенко Оксана Володимирівна
  • Роганська Людмила

    А в Івано-Франківську наприклад можна сплатити готівкою, але коштує це задоволення значно дорожче. Судіть самі, 6грн при оплаті транспортною карткою, 8грн при оплаті банківською карткою (але має бути з чіпом), а ось готівкою прийдеться платити аж 10грн!
    А ще можна безкоштовно здійснювати пересадку, протягом 30хвилин (але лише для транспортних карток)!

keyboard_arrow_up