У Хмельницький зайде новий перевізник з переобладнаними автобусами

У Хмельницький зайде новий перевізник з переобладнаними автобусами
Ілюстративне зображення, архів редакції
  • Приватне підприємство намагалося «взяти» маршрути №28 та №32.

  • У міськраді фірмі відмовили через автобуси, переобладнані з вантажних.

  • Тепер же з компанією хочуть укласти тимчасовий договір.

Три тижні тому, 20 липня, у міськраді відбувся конкурс перевізників. На нього винесли вісім маршрутів. Зрештою лише один із них, №20, отримав перевізника — КП «Електротранс». Договір із ним укладуть на один рік.

На маршрути №28 та №32 подалося приватне підприємство «Авто-експерт». Пропозицію фірми відхилили, оскільки її автобуси переобладнані з вантажних. Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів, що такий транспорт використовується іншими перевізниками. Однак чинне законодавство забороняє укладати постійні договори з компаніями, якщо вони мають переобладнані автобуси.

Автобуси «Авто-експерта» відповідають класам «A», «B» та «II». Клас «A» має місткість до 22 пасажирів, призначений для перевезення сидячих пасажирів та має місця для стоячих. Клас «B» має місткість до 22 пасажирів та призначений для перевезення виключно сидячих пасажирів. Клас «II» має місткість від 22 пасажирів та призначений для перевезення переважно сидячих пасажирів, а також також стоячих у проході проміж рядами та/або на майданчику для стоячих пасажирів.

Відео дня

Микола Ваврищук також зазначив, що «Авто-експерт» можуть призначити тимчасовим перевізником, і законодавство це дозволяє. На сайті міської раді вже є проєкт рішення виконавчого комітету, яким пропонується призначити фірму на маршрути №28 та №32. Договір має бути укладений на три місяці. Проєкт рішення буде розглянутий на засіданні виконкому завтра, 12 серпня.

За даними «YouControl», ПП «Авто-експерт» зареєстроване у Хмельницькому в серпні 2008 року. Основним видом діяльності є інший пасажирський наземний транспорт. Фірма має 19 транспортних засобів у власності та 35 у користуванні. Крім того, підприємство має ліцензії на внутрішні та міжнародні перевезення пасажирів автобусами, а також на зберігання пального.

Тоді ж будуть розглянуті й інші питання щодо перевізників. Зокрема, проєктами рішень пропонується:

Крім того, маршрути №7 та №52 залишиться без перевізників. У всіх випадках, за виключенням маршруту №20, невдовзі має бути проведений новий конкурс.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (91)
  • Анатолий Хилюк

    найкращий маршрут 32
    «Раково-Озерна» через в.Пілотську, в.Толстого, в.С. Бандера та в.Озерна як маршрут 3 продовжують до Ракова
  • Yulia Sergeevna

    До обласної не доїхати. Лише з пересадками , і то ті 29 і 49 вічно забиті , бо лише вони туди йдуть

    Світлана Мельник reply Yulia Sergeevna

    Yulia Sergeevna 100%
  • Вадім Лисак

    Вот яка культура і виховання людей. Вийде, навіть не подякує. Після цього подавай вам нові авто?????
  • Вадім Лисак

    До чого тут перевізники? По маршрутах є куча нових спрінтерів, крафтерів, питання: хто вириває шторки, хто ліпить жуйки, хто рве сідушки, хто ломає спики як встає, плівку з вікон здирає?? Перевізники чи чиновники????
    Нашим людям потрібно лавки поставити і набити цвяхів, щоб бачили, що є де присісти, але немає як. Ви говорите 8 грн проізд, порахуйте амартизацію (запчастини),пальне, податки, оренда маршрутів, і ще потрібно ремонтувати те, що наші «люди» псують. Не подобаються маршрутки-ідьте на розваляних тролейбусах, є таксі  різних видів від економ класу до люкса.
    Я б хотів побачити як хоть один диваний експерт взяв на місяць відповідальність за буси, як би заговорили!!!

keyboard_arrow_up