Хмельницький може закупити японсько-українські автобуси

Хмельницький може закупити японсько-українські автобуси
Міський автобус «Ataman А092H6»
  • «Електротранс» вже пів року намагається придбати нові автобуси.

  • Стали відомі попередні результати нової закупівлі.

Комунальне підприємство «Електротранс» має намір придбати дев’ять середньогабаритних автобусів, в тому числі вісім міських та один міжміський. Раніше були почергово оголошені три закупівлі у системі «Prozorro», і всі вони завершилися невдало — переможця обрати не змогли.

Четверта закупівля була оголошена 31 грудня минулого року. Її очікувана вартість склала 23,75 мільйона гривень. Технічною специфікацією передбачене придбання автобусів «Ataman» виробництва акціонерного товариства «Черкаський автобус».

Основні характеристики міського автобуса «Ataman А092H6»:

Відео дня

Окремі складові зазначеної моделі виготовлені у Японії — база, двигун, трансмісія, шасі та рульове керування.

Міський автобус Атаман А092Н6 (Е-5)
Міський автобус «Ataman А092H6»

Основні характеристики міжміського автобуса «Ataman А09216»:

Частина складових моделі також виготовлена у Японії — база, двигун, трансмісія та шасі.

Ataman А09216 купити, Ataman А09216 замовити, Ataman А09216 вартість, Ataman  А09216 в Україні
Міжміський автобус «Ataman А09216»

Вчора, 7 лютого, відбувся тендерний аукціон, на якому попередньо визначили переможця закупівлі — ТОВ «Люмікар». В процесі закупівлі воно «скинуло» майже 120 тисяч у порівнянні з очікуваною вартістю. Конкурентами по закупівлі були ТОВ «Бас Мотор», яке пропонувало до постачання автобуси «Богдан», та ТОВ «Авто-Бас».

У документах ТОВ «Люмікар» є гарантія від «Черкаського автобуса». Вона передбачає, що завод передасть дилеру автобуси до 15 березня цього року. ТОВ «Люмікар» зареєстроване у Києві в жовтні 2019 року. Основним видом діяльності є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Керівником та засновником є Олексій Генін, статутний капітал складає 10 тисяч гривень. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Нагадаємо, що «Електротранс» також планує придбати 50 нових тролейбусів у рамках кредитної програми Європейського банку реконструкції та розвитку. Наразі триває підготовка техніко-економічного обґрунтування для цієї закупівлі. Після неї підпишуть основну кредитну угоду та оголосять тендер. За сприятливих умов перші тролейбуси можна очікувати цього року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Кушнир

    А було б добре замiнити на них нашi маршрутки, якi зовсiм не пристосованi для людей.

keyboard_arrow_up