Маршрут №32 у Хмельницькому не працює: коли це зміниться?

Маршрут №32 у Хмельницькому не працює: коли це зміниться?
Фото ілюстративне
  • Досить популярний колись маршрут зараз можна назвати “привидом”, якого бачать лише чиновники.
  • На нього знову призначать тимчасового перевізника, який практично не виконує свої зобов’язання.
  • Коли туди може зайти інший перевізник на постійній основі?

Проблема громадського транспорту в Хмельницькому містян чи не найбільше. Зокрема, про це свідчать результати опитування на сайті “ВСІМ” - Яка найбільша проблема Хмельницького?. За його результатами найбільше користувачів проголосували саме за “громадський транспорт” - 18%.

Як працював маршрут №32

Розповідаємо сьогодні вам про маршрут №32. Для початку нагадаємо схему його руху:

Довженка - Гарнізона - Майборського - Чорновола - Пілотська - Красовського - Толстого - Кам’янецька - Бандери - Зарічанська - Старокостянтинівське шосе - проспект Миру - АС-1.

Відео дня

В часи, коли маршрут працював регулярно, ним користувалося чимало хмельничан. До прикладу в пікові ранкові години автобуси набивалися пасажирами вже до ветлікарні. Далі по Пілотські втиснутися до них таланило не усім. Як в бляшанці їхали до обласної, де більшість виходили. На їх місце заходили інші. Пустою маршрутка до кінцевої не їхала.

Частково функцію доїзду по Пілотській та до обласної лікарні на себе забрали тролейбуси №4 та №4а. Та потреба в маршруті №32 не зникла. Адже доїхати на Зарічанську чи АС-1 з Ракового чи тієї ж обласної лікарні все ж проблематично.

Як “працює” тимчасовий перевізник

Від серпня на маршруті №32 офіційно працює новий для Хмельницького перевізник - “Авто-Експерт”. Він працює із переобладнаними із вантажних в пасажирські автобусами. Про це ми розповідали вам раніше.

Із перевізником тоді уклали тимчасовий договір на 3 місяці. Паралельно він зайшов на маршрут №28 “Гречани - Лезневе”. Обидва маршрути йшли в одному лоті. Й так виходить, що на №28 перевізник працює, а на №32 - практично не виходив.

Лише зрідка на маршрут виходили 1 чи максимум 2 автобуси. Але, за нашими спостереженнями, цього не траплялося давно. Не бачили його ні опитані нами пасажири, які проживають на Пілотській. Не відображають жоден транспортний засіб на маршруті №32 в системі Dozor city.

На сайті Хмельницької міськради з’явився проєкт рішення виконкому. У ньому йдеться про призначення тимчасових перевізників на маршрути №3 “Філармонія - Озерна” (Електротранс), № 15 “Залізничний вокзал - Речовий ринок” та № 17 “Речовий ринок - ринок Дубове” (обидва ФОП Ямковий І. Г.).

У третьому пункті цього проєкту йдеться наступне: 

Призначити приватне підприємство «Авто-Експерт» тимчасовим автомобільним   перевізником на автобусних маршрутах загального користування № 28 «вул. Північна - Лезневе» та № 32 «Ракове -  Автостанція № 1».

Що кажуть чиновники?

Та чи буде працювати перевізник на маршруті №32 після підписання нового тимчасового договору? Питання, схоже, риторичне. Але коли ж це може змінитися? У пошуках відповіді на це питання ми звернулися до в.о начальника управління транспорту Юрія Смолінського та заступника міського голови Миколи Ваврищука. Ось що вони сказали:

Новий конкурс перевізників

Конкурс для перевізників на невелику кількість маршрутів проводити недоцільно. Так кажуть в управлінні транспорту. Тому чекають, поки закінчаться договори із перевізниками на більшій кількості маршрутів. Тоді й проведуть загальний конкурс. За словами Юрія Смолінського, він має відбути восени цього року. Можливо, саме тоді на маршрут №32 зайде постійний перевізник і автобуси на ньому будуть їздити регулярно.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Анастасия Воейкова

    А коли повернуться 19 Озерна-Раково?
  • Екатерина Василевская

    А 3 маршрутка вообще ходит,или для нее только маршрут придумали?
  • Роман Захаров

    Читаю Ваші кометарі і дивуюсь що завжди вині перевізники ,а чому Ви  безкоштовно всі не ходети на роботу.Ви що всі думаєте що перевізник сімї дома не має

    Вадім Лисак reply Роман Захаров

    Лариса Мисюра Ломай безкоштовно, значить не рентабельно, немає заробітку на ньому, за все заплати і гроші з дому бери!

    Лариса Мисюра Ломай reply Роман Захаров

    Роман Захаров .А ви що пускаєти всіх безкоштовно? Вперше чую,що хтось безкоштовно їздить, щей в маршрутці.Є винятки які роблять самі водії, їм за це люди дякують,бо всі ми люди і всяке може трапитися.
  • Діма вінні

    А ще є один маршрут номер 3, Озерна - Філармон, також привид

keyboard_arrow_up