Кам’янчанина оштрафували на 25 тисяч за керування човном напідпитку

Кам’янчанина оштрафували на 25 тисяч за керування човном напідпитку
Фото зі сторінки Кам'янець-Подільського РУП
  • Чоловіка зупинили на річці Дністер. 

  • Він не мав посвідчення судноводія.

  • Ще й алкотестер підтвердив, що нещодавно вживав алкоголь. 

Пригода трапилась ще в липні. Нагадаємо, 2 липня, в суботу, на Дністровському водосховищі водний патруль зупинив двох п’яних човнярів

Вони керували моторним гумовим човном в адміністративних межах села Каштанівка Кам`янець-Подільського району. При перевірці документів копи з’ясували, що водій плавзасобу не має посвідчення судноводія. А тест на стан тверезості, який поліція провела на місці зупинки за допомогою “Drager” підтвердив, що той ще й перебуває у стані алкогольного сп’яніння (0,49 проміле).

Тож місцевий суд оштрафував info його на 25 500 гривень. Однак, водій човна оскаржив рішення до апеляційного суду – просив його скасувати, а провадження щодо нього закрити, мовляв адмінправопорушення немає.

Відео дня

За його словами, немає доказів, що саме він керував човном. Крім того, у протоколі поліції не вказали, яку частину статті 130 КУпАП йому інкримінують. А у вказаному там пункті Правил, який він нібито порушив, йдеться про заборону перевезення пасажирів і вантаж більше норм.

Та в суді звернули увагу на відеозапис з боді-камери поліцейського: там, серед іншого, зафіксовано, як поліція зупиняє човен, яким керував порушник, й процес його перевірки на стан алкогольного сп’яніння.

В суді додали, що пункт Правил, про який говорив порушник не лише забороняє перевезення пасажирів і вантажу більше норм, але й – керувати судном, не маючи при собі відповідного посвідчення, у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп`яніння будь-якого ступеня та передавати керування особам, які не мають відповідного посвідчення, а також у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп`яніння будь-якого ступеня.

Отож рішення місцевого суду info залишили без змін. Тепер горе-човняр має сплати 25 500 гривень штрафу, повідомляють в Хмельницькому апеляційному суді.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up