Краківський автобус вже курсує Хмельницьким

Краківський автобус вже курсує Хмельницьким
Фото - із фейсбук сторінки Миколи Ваврищука
  • Автобус буде возити містян. 
  • Також відправлятиметься з гуманітарними місіями. 

Минулого місяця мешканці Кракова подарували хмельничанам автобус. Його вже випустили маршрут №2 “Гречани-Ракове”. Про це повідомив заступник міського голови Микола Ваврищук. Польський автобус возитиме хмельничан та буде залучатися для перевезення гуманітарних вантажів. Це чергове авто від щедрих європейців. 

Нагадаємо, раніше поляки подарували Хмельницькій міській лікарні сучасну карету “швидкої”. Партнери з Німеччини та місцеві благодійники допомогли придбати для військового госпіталю реанімобіль. А завдяки італійським меценатам з Soleterre Onlus та Благодійному фонду Запорука вдалося поповнити парк реанімобілів дитячої міської лікарні. 

“Загалом вже 5 бандерореанімобілів передали для медичних закладів», - написав міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбук.

Відео дня

На балансі КП «Електротранс» також є п’ять нових автобусів від литовського міста-побратима Шяуляй, які використовуються для перевезення військових, евакуації цивільних та для гуманітарних вантажів. Саме ними вивозили людей із Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших «гарячих» точок.

"Також  автобуси з Литви перевозили військовослужбовців в межах всієї України й навіть виїжджали на дислокацію за понад тисячу кілометрів," – прокоментував міський голова.

Міська влада зазначає, що місто може перевозити військових, не забираючи автобуси з міських маршрутів. Це дозволяє забезпечувати нормальну роботу громадського транспорту.

А тим часом, на протест у Хмельницькому вийшли таксисти. Вимагають підвищення вартості послуг таксі. Інакше, кажуть, страйкуватимуть, доки тарифи не піднімуть. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іван Яблонський

    Так так щось на лезнево нічого нехотять пускати ігнорують нас
  • Наталя Пронак

    Чому цей автобус віддали на 2 маршрут, а не скажімо на 20?Я, мешканка Лезнево і мама немовляти. Дуже важко добиратися коляскою в місто. В нас просто не ходять великогабаритні автобуси доступні для маломобільного населення. Чому не можна  продовжити 21 маршрут до нас? Таке враження просто що хтось дуже зацікавлений в заробітку маленьких маршруток і підіграють перевізнику, який обслуговує маленькими маршрутками....інакше я не можу пояснити цей ігнор Лезнева і наших прохань. Чому автобус 20 стягує кошти з пільговиків? Чому на Лезнево не ходить жоден маршрут в який би міг би безкоштовно сісти пенсіонер чи людина з інвалідністю. Чому планові маршрути ...#3 та 5 досі не працюють? Чому на ці маршрути, наскільки мені відомо, плануєте не такі великі автобуси, які нам Польща дала, а маленькі типу 《богданів》? Коли на Лезнево ходитеме  такий же транспорт як.21...і з такою ж частотою...а не стара 20...раз в годину..в яку самостійно коляску не занесеш , а з пенсіонера стягують плату....
  • Татьяна Голюк

    А в приватних автобусах і маршрутках фіксований податок? Квитків не дають, облік пасажирів не ведеться!
  • Іван Яблонський

    Ще в лезнево пустіть такий автобус

keyboard_arrow_up