Маршрутки порушують режим спецперевезень. Їх можуть зняти з рейсів

Маршрутки порушують режим спецперевезень. Їх можуть зняти з рейсів
  • У тролейбусах та автобусах фактично можна їздити без спецпосвідчень.

  • У міськраді знають про порушення та навіть відсторонили одного водія.

  • Патрульні спеціальних перевірок не проводять, а лише реагують на помічені порушення та виклики на 102.

Вчора, 12 травня, у Хмельницькому відновили роботу маршрутки та автобуси. Згідно з чинними на цей момент правилами перевезень, ними мають право користуватися лише мешканці зі спеціальними перепустками. З цими ж перепустками мають пускати в тролейбуси у ранковий (від 6 до 10 години) та вечірній (від 16 до 19) час.

Крім того, зараз діють також інші обмеження щодо користування громадським транспортом. Йдеться про кількість пасажирів у транспортному засобі. Їх має бути не більше, ніж 50% сидячих місць для тролейбусів у звичайному режимі руху. А якщо тролейбус чи маршрутка працює у спеціальному режимі, люди можуть займати всі сидячі місця, але стоячих пасажирів не має бути. Також усі пасажири мають бути у масках або респіраторах.

Та от всього цього у тролейбусах та маршрутках дотримуються далеко не завжди. За спостереженнями журналістів vsim.ua, принаймні від 11 травня кондуктори у тролейбусах не перевіряють наявність перепусток у визначений період часу. Крім того, у тролейбуси пускають пасажирів відповідно до повної кількості сидячих місць. Разом із тим контролюють наявність масок та пропонують займати сидячі місця пасажирам, які стоять. Так було й сьогодні вранці, 13 травня.

Відео дня

Ми проїхалися тролейбусом близько 9 години ранку. Кондуктор не контролювала кількість пасажирів, але візуально їхня кількість не перевищувала встановлену норму. Єдиним порушенням було те, що не перевіряли перепустки, хоча мали би це робити. Також ми скористалися автобусом №22, який належить підприємцю Олександру Мішину. Ситуація там була аналогічною — перепустки кондуктор не перевіряв.

Сьогодні міський голова Олександр Симчишин під час онлайн-брифінгу визнав наявність порушень, проте станом на вчора, 12 травня. Він розповів, що того ж дня ввечері з перевізниками провели бесіди. У міськраді наполягають на неприпустимості такої поведінки перевізників. Одного із водіїв маршруту №47 відсторонили від роботи через порушення правил. Оператором цього маршруту є ТОВ «Рембуд-транс». За словами Олександра Симчишина, у разі систематичних порушень перевізників будуть відсторонювати від перевезень.

Міський голова також розповів, що поліція обіцяла долучатися до контролю дотримання правил перевезень. На останньому засіданні штабу правоохоронці говорили, що будуть складати протоколи на порушників та проводити контрольні рейди. Ми звернулися до управління патрульної поліції щодо порушень карантину у громадському транспорті.

— Зараз у нас немає вказівки контролювати й перевіряти кожен транспортний засіб на виїзді або зупиняти й перевіряти. В ході патрулювання, якщо патрульні помічають якісь порушення, вони зупиняють і проводять профілактичні бесіди. І так само, якщо є звернення на лінію «102», виїжджає екіпаж УПП, так само спілкується, і вже приймає рішення — або обійтися усним зауваженням, або складати матеріали, — сказала інспектор роти №4 Марія Брилко.

Скільки протоколів патрульні склали за порушення у громадському транспорті, інспектор сказати не змогла, адже через технічні особливості бази даних неможливо встановити точну кількість окремо від інших порушень карантину.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (78)
  • Алексей Слюсаренко

    Руки геть від маршруток, або проводьте тролейбусні лінії в ружично. Владі , яка їздить на крузаках цього не зрозуміти.
  • Наталия Малаховская

    Краще взагалі не зважати на обмеження і заборони. Ліцензію заплати, оренду заплати, податки заплати, а влада буде нам диктувати свої обмеження. Пошліть їх подалі. Перш ніж вводити обмеження, забезпечте людей необхідною кількістю транспорту.
  • Ivanka

    Я вважаю ,що ті концервні банки не повинні їздити взагалі по місту,ними лише підвозити заробітчан до Польщі і Італії
  • Ivanka

    А що ви хотіли, всі перезаразитися і трупиками валятися,в тих концевних банках якраз тіки заражатися одне від одного
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up