Ми перевірили: як оплатити проїзд «Електронним квитком»

Ми перевірили: як оплатити проїзд «Електронним квитком»
  • Картки можна придбати у 30 точках продажу.

  • Їхня вартість — 40 гривень, з яких 10 вже є на балансі.

  • Наразі є два сервіси, з допомогою яких можна поповнити картку.

У тролейбусах Хмельницького вже працює система безготівкової оплати проїзду «Електронний квиток». Містяни можуть придбати транспортну картку, поповнювати її та сплачувати нею за проїзд. Офіційно про запуск системи для «платних» пасажирів не повідомляли, проте фактично вона вже працює. Розповідаємо, де придбати картку та як нею користуватися.

Де можна купити картку?

Перелік місць продажу опублікований на порталі «MyCity» в окремому розділі. Їх налічується 30 у всіх мікрорайонах, де є тролейбусна мережа:

  • Відео дня
    /li>

Місця продажу мають бути позначені спеціальними плакатами. Однак, за спостереженнями журналістів vsim.ua, такі позначки поки є не на всіх точках.

Проїзна картка коштує 40 гривень, при чому 10 гривень вже є на рахунку в момент придбання. Таким чином можна здійснити дві поїздки на тролейбусі відразу після купівлі.

Як поповнити картку?

Ми вже розповідали вам раніше про причину, через яку в міськраді не повідомляють офіційно про запуск «Електронного квитка». Як зазначав заступник міського голови Микола Ваврищук, для хмельничан хочуть підготувати декілька варіантів поповнення, серед яких і готівкові.

Наразі поповнити картку можна двома способами:

В обох випадках потрібно зареєструватися та ввести дані банківської картки.

Немає опису.

Микола Ваврищук говорив, що також планується запуск окремого мобільного додатку для поповнення. Крім того, розробляються й готівкові варіанти — у кондуктора та у платіжних терміналах. Найімовірніше, це будуть термінали «ПриватБанку» та/або «iBox». Додамо також, що після остаточного запуску системи кондуктори працюватимуть у тролейбусах ще близько місяця. Після цього заплатити готівкою можна буде у водія, а перевірятимуть дотримання правил оплати проїзду контролери.

Як користуватися карткою?

Щоб оплатити проїзду у тролейбусі, потрібно прикласти до валідатора картку, на балансі якої є щонайменше 3,5 гривні. Візуально це не відрізняється від валідації пільгової картки — відразу після прикладання на пристрої загоряється зелена смужка. Після цього з’являється напис на зеленому тлі «ПРОЇЗД ДОЗВОЛЕНО», а нижче — «СПЛАЧЕНО - 1». Все це можна побачити на відео. Перші дві валідації — пільгові картки, остання — платна картка.

Ця ж сама валідація, відображена в особистому кабінеті на сайті «MyCity».

Немає опису.

Кондуктор тролейбуса, де ми випробовували картку, сказала, що квитки вона не поповнює. Крім того, вона просила показати, як відбувається оплата, оскільки досі цього не бачила.

Читайте також: Виторг «Електротрансу» за чотири місяці — 5,7 мільйона. Які маршрути найвигідніші (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ірина Савелюк

    Як перевірити баланс коштів  на електронному квитку?
  • Yaroslav Lukasevich

    Ще б провели роботу з кондукторами, щоб вони не вимагали сканувати картку двччі, тим самим здійснювати оплату за один проїзд двіччі. А то якось жирно їхати на тролейбусі за 7 грн. Роз'ясніть їм, що картки вже є у вільному продажу і доведіть до їхнього відома адреси продажу та дизайн картки. А поповнити її можна банківською карткою на my city або gerc без комісії
  • Валентина Цибадзе

    Як в майбутньому показати контролеру, що ти дійсно проплатив проїзд, якщо там не видає квитка?
  • Надія Боднар

    Яка комісія за поповнення? )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up