У хмельницьких тролейбусах з’явилися контролери: як вони працюють

У хмельницьких тролейбусах з’явилися контролери: як вони працюють
Фото з архіву редакції
  • Хмельницькі пільговики мають отримати електронні квитки та використовувати їх за кожної поїздки.

  • Після тривалої відсутності в тролейбусах міста з’явилися контролери.

Три тижні тому в хмельницьких тролейбусах стало обов’язковим використання пільгових електронних квитків. Всі пільговики мають прикладати свої картки до валідаторів щоразу, коли заходять у транспорт. Наприкінці минулого року планувалося, що за відсутності такої картки пільговики будуть зобов’язані платити за проїзд.

Проте поки вони можуть не сплачувати за проїзд, маючи лише пільгове посвідчення. Це зробили для того, щоб у період жорсткого карантину, від 8 до 24 січня, вони менше зверталися для отримання карток.

Тим часом у тролейбусах вже працюють контролери. Їхня робота полягає у роз’ясненні необхідності отримати та прикладати квиток до валідатора при кожній поїздці. Крім того, контролери перевіряють, чи були провалідовані наявні у пасажирів картки. Про це журналістам vsim.ua розповів виконуючий обов’язки директора комунального підприємства «Електротранс» Олексій Ковтун.

Відео дня

Кожен контролер має UPOS-термінал, за допомогою якого й перевіряє, чи була провалідована картка. З допомогою того ж терміналу можна прийняти від пасажира оплату за проїзд. За непровалідований квиток поки нікого не штрафують. Це почнуть робити тоді, коли всім видадуть електронні квитки, а також запрацює система для непільгових категорій пасажирів. Контролерів в «Електротрансі» зараз 10, переважно це колишні кондуктори. Додамо також, що у перспективі кондукторів у Хмельницьких тролейбусах не буде, а готівкову оплату проїзду прийматимуть водії.

За словами Олексія Ковтуна, проти грудня 2020 року кількість валідацій у січні зросла у два-три рази. У середньому відбувається близько 800 валідацій щодня у кожному тролейбусі. Кількість валідацій залежить від маршруту, часу доби та дня тижня. Як розповів Олексій Ковтун, такі показники не є показовими, адже через локдаун пасажирів поменшало, а видача квитків сповільнилася.

Те, що квитків стали видавати менше, журналістам vsim.ua розповів і начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Словян Воронецький. Загалом карток видали вже 40 тисяч, ще 25 тисяч чекають на своїх власників. Минулого тижня, від 11 до 17 січня, видали 1 380 карток.

Нагадаємо, що електронні квитки можна отримати за такими адресами:

При собі потрібно мати:

Додамо також, що отримати картку можуть і мешканці сіл Хмельницької ОТГ. Перелік населених пунктів переглядайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Аркадій Скочеляс

    Сьогодні їдучи  тролейбусом    2А ,розрахувався карткою , коли підійшла кондуктор і  перевіривши  мою картку,  сказала що штраф , сперечатися  не хотілося , тому що часу було обмаль і "спілкуючись" з контролером  зупинку вже проїхав, вирішив заплатити.  Вийшовши з тролейбуса,   зайшов на сайт mycity в особистий кабінет побачив що кошти за проїзд все ж таки були зняті...  Чи була в когось  подібна ситуація!?   Хотілося би дізнатися чи це технічна несправність, чи новий вид комунального  "кидалова"...
  • Любов Сердунич

    Не вперше запитую: то ЯК ЩОДО ПЕНСІОНЕРІВ ІЗ РАЙОНІВ?
  • Читач76

    А як зможуть реалізувати своє право на безкоштовний проїзд згідно Закону України у Хмельницькому люди з інших ОТГ?
  • АЛЕКСАНДР ЯЦУК

    Начинать всегда трудно но верю что наш город с этим справиться.

keyboard_arrow_up