Як, коли та за скільки можна буде придбати «Електронний квиток» у Хмельницькому

Як, коли та за скільки можна буде придбати «Електронний квиток» у Хмельницькому
Фото з архіву редакції
  • Карток ще не продають, але система вже повністю готова з ними працювати.

  • Причина затримки — підготовка способів поповнення.

У Хмельницькому готуються запускати систему «Електронний квиток» для всіх пасажирів. Невдовзі можна буде придбати проїзну картку, поповнити її та сплачувати нею за проїзд у тролейбусі. Про це журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. За попередньою інформацією, картка буде коштувати 40 гривень, при чому на рахунку вже буде 10 гривень.

Поповнювати картку можна буде кількома способами, частина з яких наразі налагоджується:

  • Відео дня
    /li>

Придбати проїзну картку можна буде у 25 місцях по всьому місту. Квитки вже надруковані та передані у точки продажу. За словами Миколи Ваврищука, адреси місць продажу оприлюднять щонайбільше за три тижні. Технічно система, й зокрема валідатори, готові до прийняття оплати. Єдиною причиною, чому квитки ще не продають, є недостатність способів поповнення. Як розповів Микола Ваврищук, їх має бути щонайменше три.

— Я по ній (проїзній картці — прим. авт.) їздив, пробував минулий тиждень, я часто катаюсь на тролейбусах зараз, тому що дивлюся, як вони працюють загалом. І відповідно тестував, нормально все працює. Єдине, що ми не публікували точки продажу, оскільки я хочу, щоб коли людина вже купить ту картку, щоб вона мала кілька варіантів поповнення, — розповів Микола Ваврищук.

Після початку продажу квитків кондуктори в тролейбусах працюватимуть ще близько місяця. Окрім звичної функції, прийняття оплати проїзду, вони протягом цього часу матимуть також іншу — поповнення проїзних карток. Згодом в тролейбусах залишаться лише контролери. Заплатити за проїзд готівкою можна буде у водія. До слова, у перспективі при готівковій оплаті проїзд коштуватиме дорожче, аніж при оплаті проїзною карткою. Місячні проїзні квитки також будуть у вигляді проїзної картки, але матимуть інший колір.

— Встановлення валідаторів у автобусах приватних перевізників — це наступний етап після того, як ми впровадимо систему на комунальному транспорті. Ми вже з приватними перевізниками про це говоримо, вони знають про цю нашу вимогу і вони будуть напряму працювати, і це другий етап, це десь друга половина весни. Зараз наше основне завдання — для комунального транспорту забезпечити, запустити систему, бо процедура запуску теж трішки часу займає, і займає в першу чергу людські ресурси, далі буде у приватному, — сказав Микола Ваврищук.

Нагадаємо, що система «Електронний квиток» вже діє для пільговиків у тролейбусах. Кожен пасажир має прикладати свій квиток до валідатора. За його відсутності потрібно сплатити за проїзд кондуктору. Надалі такий принцип діятиме і для приватних перевізників. У тролейбусах вже працюють контролери, які перевіряють, чи був провалідований квиток.

Квитки для пільговиків потрібні, аби точно зафіксувати кількість поїздок. На підставі цих даних підприємства отримуватимуть компенсацію з міського бюджету. Обмеження кількості поїздок можуть запровадити, але поки таке питання не розглядають. За словами Миколи Ваврищука, запровадження квитків також допоможе позбутися «фейкових» пільговиків.

— Запроваджуючи пільгові квитки, ми забираємо ще частину тих посвідчень, які були незрозуміло яким чином отримані людьми. Зараз отримують квитки лише ті, хто є в базі в соцзахисті. Ті люди, які не є реальними пільговиками, вони їх не отримують в соцзахисті і змушені будуть платити за проїзд, — сказав Микола Ваврищук.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оксана Католицька

    Квиток буде на місяць чи поки всі кошти з картки не будуть використані!
  • Андрей Шпулак

    А якщо тралік ломається, хто поверне кошти за проїзд?
  • Андрей Шпулак

    А маршрутки коли перейдуть?
  • Тамара Богатир

    А якими пільгами можуть пользоватися пенсіонери з села ?

    Любов Сердунич reply Тамара Богатир

    Це запитання і для журналістів, і для влади - НЕВИДИМКА: вони його не бачать і не чують, скільки їх не питай...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up