На Хмельниччині хочуть відремонтувати 24 мости (КАРТА)

На Хмельниччині хочуть відремонтувати 24 мости (КАРТА)
Міст через залізницю у Славуті. Зображення травня 2015 року з Карт Google
  • Проєктанти мають зробити документацію наступного року.

  • Самі ж ремонти попередньо оцінюють у 1,444 мільярда.

У Хмельницькій області запланували оновлення 24 мостів. У більшості випадків ідеться про капітальний ремонт, в окремих — про реконструкцію. Проєкти на ці роботи замовила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Вартість виготовлення проєктів на всі об’єкти складає майже 27,8 мільйона гривень з податками. Залежно від конкретного моста сума коливається від 485 тисяч гривень до майже 1,5 мільйона. За кожним мостом уклали окремий договір, але підрядників-проєктантів лише троє:

  • Відео дня
    /li>

Зі згаданої кількості об’єктів реконструкція передбачена для трьох. На них підрядники мають виготовити документацію до 28 червня наступного року. Для решти 21 мосту плануються капітальні ремонти, проєктанти мають закінчити здати свою роботу до 31 грудня наступного року. Виготовлення документації оплачують коштом державного бюджету.

У технічному завданні вказані орієнтовні суми самих робіт. Загалом за 24 мостами це 1,444 мільярда гривень. Найдорожчим може стати 100-метровий міст через залізницю у Славуті (фото в матеріалі вище) — 150 мільйонів гривень. Найдешевше оцінили чотири мости — по 23 мільйони кожен. Два з них розташовані у Старокостянтинівській громаді, по одному — у Шепетівській та Війтовецькій громадах. Ці ж чотири мости є й найкоротшими — на півночі Старокостянтинівської громади 4,86 метра, решта по 6 метрів.

Для кожного мосту зазначені дефекти, з урахуванням яких замовляють ремонт чи реконструкцію. Для прикладу візьмемо вже згаданий 100-метровий міст у Славуті, вартість ремонту якого оцінюють у 150 мільйонів:

Розташування мостів, які запланували оновити, переглядайте на карті. Натискайте на позначки, щоб дізнатися орієнтовну вартість капітального ремонту чи реконструкції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Андрей Медведков

    Люди Добри!кричу.!посмотрите:какой мост:гречаны-олешин!!!что твориться!!!в резиновых сапогах-мечта!!! теперь! раньше на каблуках можно было пройти,и родные встречали!кому в какое ухо вье...ть,чтоб колесо в болоте засосало!!!
  • Vitaliy Petrovich

    😂
  • Nelia

    Гроші на ЗСУ

    Ю reply Nelia

    Пдв на НАБУ

    Alex reply Ю

    Нах? Вони щось роблять? Славнозвісний одеський воєнком давно за кордоном. От вам елементарний приклад роботи НАБУ.

    Ю reply Alex

    Ну ок. Тоді ЄСВ на НБУ
  • Віктор Оседця

    Після війни, а всі кошти на ЗСУ.

keyboard_arrow_up