На реконструкцію очисних споруд у Волочиську витратять 115,8 мільйона: звідки гроші

На реконструкцію очисних споруд у Волочиську витратять 115,8 мільйона: звідки гроші
Очисні споруди у Волочиську. Фото з сайту Волочиської міської ради
  • Очисні споруди міста збудовані за радянських часів та перебувають в аварійному стані.

  • Гроші на їхнє оновлення почали шукати 15 років тому.

У Волочиську на Хмельниччині запланували провести реконструкцію системи каналізаційних очисних споруд повної біологічної очистки. На це готові витратити майже 115,8 мільйона гривень з податками. Зараз Волочиська міська рада шукає фірму, яка виконає ці роботи. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro».

Підрядника оберуть під час тендерного аукціону, який відбудеться 27 листопада, за найнижчою ціною. В процесі торгів вартість може знизитися. Терміном виконання реконструкції вказаний кінець наступного року.

Очисні споруди Волочиська перебувають в аварійному стані. Особливо це стосується аеротенків — резервуарів для біологічного очищення стічних вод. Про це йдеться у пояснювальній записці комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Джерело».

Відео дня

2016 року на очисних спорудах проводили обстеження, в результаті яких виявили такі основні недоліки:

Каналізаційні стоки, які пройшли очисні споруди Волочиська, скидають у річку Бованець. Вона впадає у Збруч, а той — у Дністер.

Шукати гроші на реконструкцію очисних споруд у Волочиську почали ще 2008 року. Але знайти їх вдалося тільки зараз. Про це повідомили на сайті Волочиської міської ради. Громаді вдалося пройти відбір на участь у Надзвичайній кредитній програмі для відновлення України.

Міський голова Волочиська Костянтин Черниченко у коментарі журналісту vsim.ua розповів, що гроші на проєкт реконструкцію отримають на умовах співфінансування:

Цього року сума витрат на реалізацію проєкту складатиме 42 мільйони гривень, в тому числі 35 мільйонів від Європейського інвестиційного банку (через державний бюджет) та 7 мільйонів з бюджету Волочиської громади. Гроші витратять на першу чергу реконструкції очисних споруд (про це нижче).

В процесі реконструкції очисних споруд планують виконати такі завдання:

В результаті потужність очисних споруд має складати 5000 кубометрів за добу.

Роботи повинні відбуватися у три черги:

Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про роботу каналізаційної системи та очисних споруд Хмельницького. Переглянути матеріал можна за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач35

    Чого тут міркувати. Гроші з американської допомоги на війну. Бюджет України з них по більшому складається. То  лабазюки будують на них очисні споруди замість фабрики дронів щоб кацапи ними користвувались в Волочиську. Бо Трамп нічого не дасть через рік

    Лесовой К. reply Читач35

    Написано же - кредит, написано - чей.... Ну пои и дальше Каменец волочиским гов...ом...

    Читач81 reply Лесовой К.

    Хрен был бы кредит без финансирования американцев. Ещё раз пишу для особо умных, что сегодня бюджет состоит больше чем наполовину из западных денег. Тридцать лет пили а во время войны  захотелось чистой воды напоследок.

    Лесовой К. reply Читач81

    Еще раз, для не особо... Это целевое финансирование. Из средств ЕИБ, не украинских. Или на очистные, или ни на что. Халява. Так понятно? Поить говном сограждан, даже в войну - патриотично, ага.

    Читач81 reply Лесовой К.

    Извиняюсь затупил. Не прочитал до конца статью. Я неправильно написал, что это деньги из бюджета, который наполняет Запад. А это прямо западные деньги, которые тратят на не войну. Что  может привести к поражению и исчезновению Украины. Запад устанет финансировать такое. И не надо врать что это можно выделить только на очистные сооружения.

keyboard_arrow_up